Passare

Förutom att jag kan jobba när jag är på jobbet, så kan jag arbeta hemifrån och bortifrån. Den här eftermiddagen blev det bortifrån. Närmare bestämt från Tvåans köksbord. Sally behövde passning när modern hade ett viktigt möte på jobbet.

Hur det gick? Bättre än tidigare gånger. Sally var riktigt glad första timmen, men sen kom hon på att mamma försvunnit ut genom ytterdörren. Då kröp hon fram till dörrmattan, reste sig mot dörren och grät en skvätt.

Jag kunde avleda henne ett tag, men till slut blev hon riktigt svårmodig och kröp fram till spjälsängen och antydde att hon ville sova. Förmodligen tyckte hon att det var lika bra att sova bort resten av tiden tillsammans med mig. För så fort pappa och Stella dök upp slog hon upp sina ljusblå igen.

Och idag fick Tvåan besked om att lägenhetsbytet är OK från de inblandade hyresvärdarna. Så om en dryg månad bor de på en annan gata i stan. En som jag inte passerar på min väg mot jobbet. Nu brukar jag kasta ett getöga upp på deras fönster och när jag kommer ner till korsningen Götgatan-Ringvägen kollar jag in Svärdotterns fönster. Räknar in barnbarnen, ungefär.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s