Gnäll

Grannar
Vår nya granne vägg i vägg har andra vanor än föregående hyresgäst. Hon har ännu inte bankat i väggen när vi har tv:n på. Vilket är skönt. Däremot har hon annat för sig som är lite störande; hon röjer i köket på natten. Och hennes diskbänk delar vägg med huvudänden på vår säng. Så på helgerna händer det att jag vaknar av slamret. Och då är det lögn i helvete att somna om.

Medarbetare
Jag har suttit i ensamt majestät senaste tiden på jobbet. Skönt, om ni frågar mig. Men andra sitter betydligt trängre och nöter på varandra. Jag fick frågan om jag kunde tänka mig ha herrar på rummet. Klas och Anders på rum C425 går varandra på nerverna och Klas ville hellre vara sambo med mig. Oki, doki, sa jag. Och Klas flyttade in.

Men en man kommer sällan ensam. Jag fick  tre till på köpet, som kommer och går. Ibland blir rummet café. Då snackar de bilar, hus och sport. Eller så sitter jag i en verkstad. Gubbarna kör brummande tester och diskuterar utfallet. Gång på gång. Idag var Klas sjuk. Och det var jag glad för.

Maken
Som tycker att jag är övergnällig och usel bloggare. Taskmört! Som jag stått ut med i alla dessa år. Men  imorgon är en annan dag. Hoppas jag.

4 reaktioner till “Gnäll

 1. På en arbetsplats i min omedelbara verksamhetsnärhet klagades det över ljudnivån när det plötsligt skapats ett litet kontorslandskap av det som var tänkt för arbetsplats för ett par personer. Fem personer låter en hel del. När problemet påtalades för chefen svarade hon kort; ”Då får ni väl vara tysta då.” Till historien hör att arbetsuppgifterna till minst 50 procent består av kommunikation ut i landet via telefon.

  Jag vet för resten inte vad nya grannarna säger om mig, ännu. Men fläktkontrollanterna har redan varit här och talat om att grannen ska tvingas ta bort sin köksfläkt som släpper ut matos i min lägenhet. Utan att jag påtalat problemet. Men man kan ju gissa vem som får skulden!

 2. Hälsa maken att du inte är en ”usel bloggare”. När, var och hur bloggar han? *fnys*
  Måste du har kvar din ”sambo” om han inte kan uppföra sig som folk? Eller har du inga tjejkamrater som kan komma in ibland och diskutera mens/pms/”one-night-stand”/barnafödslar med mera, det kanske skulle fungera?

 3. @maj: väldigt tom eftersom han är blogglös.

  @annaa: jag har inte klagat. Ännu. Men jag gissar att det vore att be om en kärringetikett.

  @malou: det är sambons polare som är problemet. Mannen själv är väldigt dämpad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s