Skanstullsbron fredag 07:27

Då krockade jag med en kille. Han kom söderifrån och gick pillade på sin mobiltelefon och jag kom från andra hållet och var upptagen med solen som gick upp bakom Hammarbybacken. Smällen blev inte så hård eftersom vi båda höll makligt tempo.


Jobbet har varit helt hysteriskt hela veckan. Inte en lugn stund, fikarasterna har till och med lyst med sin frånvaro. Överordnade sitter i möte efter möte och prioriterar vad min grupp ska ägna tiden åt. Men man missar den lilla detaljen att berätta vad man kommit fram till. Och plötsligt ska dubbelt så mycket vara klart på hälften av tiden.

Maken fick en ny mobil och skickade sin nygamla vidare till Stella, som är mer än nöjd och känner sig stor och betrodd. Men Tvåan märker hur andra föräldrar i klassen skickar onda ögat på henne. Som om det fanns en tyst överenskommelse att vänta med mobil tills barnen åtminstone börjat i tredje klass.

Och hänger de inte upp sig på mobilen så finns det annat. Musikval till exempel. Vi gav bort en box med Cornelis Vreeswijkinspelningar eftersom vi hade två likadana. Stella fastnade direkt för Mördar-Anders, det är jag och spelar den om och om igen. Och sjunger den mer än gärna. Så föräldrarna skulle inte bli förvånade om de blev kontaktade av andra oroliga föräldrar.

Jag har gett bort annat, som jag haft mer än dubbelt av. Svarta läderstövlar. I min garderob har det stått två par jättefina, svindyra italienska stövlar, som blivit alldeles för trånga om vaderna. Vem i min närhet har smala fötter i storlek 39 och tunnare vader än jag? Inte dottern och inte Ettans fru; de har båda större fötter. Men Svärdotter nummer två passade in i målgruppen. Och hon tog mer än gärna emot bägge paren.

Det här blev i rörigaste laget. Och jag har ingen bra ursäkt.

5 reaktioner till “Skanstullsbron fredag 07:27

  1. Jag var också väldigt förtjust i Mördar-Anders som barn. Den och lite fula visor med Stefan Demert och Jeja Sundströms kördes på kassett i bilen minns jag.
    Mest älskade jag dock Torstein Bergmans insjungningar av Dan Anderssons visor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s