På Hornsgatan skynkar vi

Vi inga gardiner. Fönstren är vackra som de är. Däremot har vi behov att stänga ut ljuset då och då. Som på morgnar och förmiddagar när man vill sitta vid köksbordet och läsa tidningen. Sommartid blir det alldeles för varmt när solen ligger på.

I vardagsrummet sitter tv:n på väggen mitt emot fönstren. Om det är ljust ute, speglas fönstren i tv-bilden. Då hänger Maken upp påslakan så hemmet ser ut som värsta kvarten. Ingen av oss är tillfreds med lösningen. Eller snarare bristen på den.

Som vanligt är det stora problemet att vi inte kan enas om hur vi ska ha det. Men hemma hos Englunds i Jönköping såg vi ljuset. De hade tavellist ovanför fönstren, som de skruvat fast träpersiennerna i. Enkelt och snyggt.

Nu har vi införskaffat råmaterialet. Utmaningen ligger i att hålla sams under påfrestningarna som kommer under det praktiska arbetet med skruvandet.

Annons

3 reaktioner till “På Hornsgatan skynkar vi

  1. Jag har persienner ffg på många många år. Då behöver man inte fundera över vare sig skynken eller gardiner. Och de är aldrig i vägen för slingerväxterna! Briljant uppfinning.

  2. Än så länge har inget kommit upp utan projektet upptar större delen av köksbordet. Så maten intad i vardagsrummet. Undrar jus hur länge …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s