Köttmarknad

Nej, jag gillar det inte. Nya ägarnas strategi för systemutvecklare. På dagens ledningsinfo tog Högsta Hönset till orda och beskrev ambitionen att låta oss jobba som konsulter på andra företag. Jag hörde inte det med egna öron eftersom jag var så inne i jobbet att jag glömde mötet. Men blev briefad av andra.

Vi fick en liten trevare för någon månad sedan, när ett annat företag efterlyste programmerare med våra speciella kunskaper. Plötsligt lös det $$-tecken i somligas ögon. Sammas ögon, som inte ens begriper vad vi åstadkommit innan de kom in i bilden. Och helst skulle vilja skrota alltihopa.

Nej, jag blev inte anställd som konsult och den rollen känns väldigt främmande. Man kan hamna var som helst, på ställen där man inte alls sympatiserar med verksamheten. Hos Försvarsmakten eller något skumt politiskt parti till exempel.

En annan aspekt är att man inte har några arbetskamrater. Man räknas liksom inte, som en i laget. Och jag är inte den som har det så lätt att ta en plats i nya grupperingar. Folk har en benägenhet att störa sig på mig i början och jag på dem. Då blir man lätt en ensamvarg och det är jag alldeles för social för.

Sen känns det lite som koppleri. Företaget hyr ut oss för typ 1200 per timme, men så mycket kostar vi inte. Mellanskillnaden går in i den allmänna konkursen. Eller till de amerikanska aktieägarna.

2 reaktioner till “Köttmarknad

  1. Det finns förstås folk som trivs med nya arbetsplatser och kolleger men de flesta känner nog en trygghet med en stadigvarande arbetsplats. Då behöver man inte känna sig som en vara som köps och säljs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s