Nära ögat

Som det har böljat fram och tillbaka de senaste dagarna. Nej, det handlar inte om riksdagsvalet utan om husbilsfrågan. Ska vi eller ska vi inte köpa? Ska köpa låg väldigt bra till i flera dagar. Vi hittade ett vackert exemplar med stark motor och rätt planlösning. Förra årets modell till nedsatt pris, men absolut inte gratis. Tvärtom. Jag till och med kontaktade banken om lån och fick ett förslag.

Men imorse kom insikten: Vi är och har aldrig varit Ägare. Vår roll har alltid varit Nyttjare. OK, det kostar lite mer vid själva nyttjandet men det är fasen så mycket enklare. Inga problem med vinterförvaring eller skatt och försäkring. Och man behöver inte göra samma, samma hela tiden för att man redan lagt ut en massa pengar. För det gör man. Förutom amorteringar går det på ett par tusen per månad. Året om. Det kan man ha mycket annat roligt för.

Märkligt nog var det inte jag som drog i handbromsen. Utan Maken, som vanligtvis är den spendersamme. Min roll brukar vara den negativa bromsklossens. Den som spjärnar emot i det längsta. Den här gången var jag mer avvaktande och lät naturen ha sin gång.

Så Maken vaknade med ett ryck och bestämde oss för att: Det där med att köpa husbil, det skiter vi i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s