Vy från vinden

Jo, visst har vi en fin innergård. Somliga trappuppgångar har vädringsbalkonger. Vissa hyresgäster har till och med egna. Balkonger.

Själv saknar jag det mesta. Inklusive arbetslust.

2 reaktioner till “Vy från vinden

  1. Du kan trösta dig (?) med att min vän som jobbar på Stadsmuseet gråter blod över alla gamla fasader som förstörs av nya balkonger. De värsta planerna avstyrks, men de flesta får lov att bygga. I en del bostadsrättsföreningar är det bara några som vill ha balkonger, det gör att fasaderna blir riktigt fula enligt husantikvarierna. Samtidigt är det lustigt hur få det är som använder sina befintliga balkonger, kanske mest i förorten men även i stan. Har varit i lägenheter där balkongdörren t o m är blockerad med möbler.

  2. Mot gården är det några som har egna balkonger, ditsatta vid senaste totalrenoveringen. Det är raden närmast till vänster i bild. Annars finns bara originalbalkongerna mot Hornsgatan. Vackra, med gjutjärnsstaket, men obrukbara. Med tanke på trafiken.

    Och visst är det fult när det finns en balkong här och en där. Så är det på fasaden tvärs över den mindre gården.

    Vi hade balkong när vi bodde i förorten och jag trodde att vi inte använde den särskilt mycket, men ack vad jag har saknat den. Bara att kunna kliva utanför fasaden eller öppna en hel dörr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s