Samma kam

Dags för fler generaliseringar. Greker har ingen smak och känsla. De gillar kakel och klinker, men det mesta blir ganska fult. Vårt badrum till exempel är helkaklat med ett jättefult kakel. Golvet är klinker, men lutar inte alls mot golvbrunnen utan vattnet rinner ut över tröskeln och ut på köksgolvet. Handfatet sitter i knähöjd. På mig. Och då sitter det verkligen lågt.

På marken runt poolområdet ligger det klinker. Som ska mönsterpassas men lagts huller om buller. Och när det saknas plattor till den sista biten  lägger man dit annat i tre rader. Istället för att göra en bård. Eller en ruta där den konstgjorda önskebrunnen står.

Där skulle man ha ett och annat att lära sig av Italien.

Sen vill greken lite för mycket. De vill att vi ska ha skitväder hemma. Nästan mer än svenskarna själva och blir jättebesvikna om man skulle säga att det är ungefär samma väder i Sverige.

All konversation avslutas med: Häv ö najs hallidäj. Tänk  jo verri mats!


Ursäkta stavfelen. Klarar inte en de enklaste. Jag har nog med att få till åäö. Samtidigt är jag glad att tangentbordet har latinska bokstäver.

Annons

2 reaktioner till “Samma kam

  1. Vi har teorier om att Greklands antika byggnader inte alls är särskilt gamla. Kanske bara några årtionden men byggda enligt grekisk byggnorm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s