Skitstövlar

Maken har en ny arbetskamrat. En kille i 40-årsåldern, som ursprungligen kommer från Italien. Egentligen heter han Domenico men kallas för Mimmo. För så gör italienare.

Den mannens moraliska nivå är under all kritik. Den slutsatsen kan man dra efter ett par månader. Får han tillfälle att vara otrogen mot sin fru, så tar han vara på det. Saknas tillfälle, så skapar han ett. Facebook har gett honom nya möjligheter. Senaste tjejen är ett gammalt ragg från skoltiden som han fick kontakt med på fejan.

Ikväll skulle de träffas igen och han ville på fullaste allvar att Maken skulle ringa hem till Mimmo och be honom komma omedelbart. En fiktiv vattenläcka skulle kräva jouringripande.
– Du är inte klok, sa Maken. Aldrig i livet.

Så Mimmo ringde sin bror Enzo, egentligen Lorenzo, som lovade alibi.
– Jag kan säga att vi ska kolla på ett svartjobb.

Mimmo ursäktar sig med en sedelärande historia. ” En polare till mig var obrottsligt trogen. Trots att han verkligen inte saknade tillfällen. Så plötsligt en dag säger frun: Jag vill skiljas. Tänk allt som min polare gått miste om. Helt i onödan. Den risken tänker inte jag ta.”

Näste arbetskamrat är ungefär i samma kaliber. I alla fall vad det gäller kvinnosyn. Men det är mer snack än verkstad. Tror jag. I hans värld finns det två kvinnotyper: PSB och de som inte är PSB. Förkortningen står för PåSättningsBara och i hans huvud hamnar det stora flertalet i grupp ett.

Att han själv är en rödbrusig gubbe på 60 i ögonen på PSB går inte in. Han sätter bara på sig sina Ray Ban och vips är han Pelle, 16-17, från Bagis och kan charma vilken puma som helst. Tror han.

Tredje arbetskamraten ingår i gruppen sommarjobbare, som började förra veckan. I det här fallet handlar det om Sanna, en tonårig tjej men det är inte hon som har konstiga värderingar. Utan hennes pappa.

Flickans mamma är frånskild och varannan helg bor Sanna hos sin pappa. Senaste helgen var en pappahelg. I morse ringde hennes mor till Maken. Mycket upprörd.
– Kan du låna Sanna pengar till lunch? Hennes pappa vill varken ge henne mat eller låna ut pengar.
– Vaddå?
– Alltså, han betalar underhåll och då ska jag stå för maten de dagar Sanna inte är hos honom. Och idag är det måndag. Det vill säga min dag och då ska jag betala för maten.

Straffa sin egen dotter för att man inte kan komma överens med mamman. Så moget.

Nej, jag fattar mig inte på folk.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s