Glömda ord

Plötsligt dök ordet fyrväppling upp i min hjärna. Inspirerad av reklamen utanför Southside, vår lokala pub. Det var år och dar sen jag såg en sån. Och då syftar jag på växten. Både i skrift och i verkligheten.

Inte för jag har letat. Det slutade jag med någon gång i tolvårsålder, i samma veva som jag slutade hänga med Lena. Hon gillade att leta efter fyrklöver och var fena på att hitta dem. Hon skannade liksom av en gräsmatta från ovan och kastade sig ner när hon såg något avvikande och ofta kunde hon triumfera med ett lyckoklöver. Ändå hade hon ingen större tur.

Uppfödd på groggvirke och Mariekex. Ibland bara groggvirke. Läsk var nog det ända som garanterat fanns hemma hos dem. Förutom själva spriten. Men mamma tyckte synd om barn som det var synd om så syskonen Larsson åt ofta hemma hos oss.

4 reaktioner till “Glömda ord

  1. Ord som diskurs och pregnant var det länge sedan jag hörde ”live”. Men i radions kulturprogram förekommer de säkert då och då. 🙂

  2. Bortsett från allt så gillar jag den rationella sidan hos irländarna. Som skiter i fyrväpplingarna och har treklövern, shamrocken, som sin lyckosymbol. Betydligt lättare att finna lyckan på så sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s