Fest i dagarna tre

Tre dagar i rad med fester – inte konstigt att jag är slut. Först var det Folkparksfesten med Makens jobb. Folkparken i festande var två grabbar som jonglerade. Annars var det samma trerättersmiddag med skål för hyresrätten, som det brukar. En middag som sträckte sig över fyra timmar. Med krystad konversation med bordsgrannar.

Det var fredagens tillställning. På söndagen hade Ettan med fru grillparty för fruns hemvändande lillasyster med make. De har befunnit sig i Baltikum under ett antal år och hela tjocka släkten och några till ville visa sin välvilja och välkomna tillbaka till fäderneslandet.

Lördagens kalas var det som verkligen tog musten ur mig – trots att jag inte ens var bjuden. Brf Tapeten 1, som vår fastighet delar innegård med höll igång från klockan 15 tills klockan passerat 23:30. Med förstärkare och högtalaranläggning och volymen var på hörselskadenivå. För oss fyra trappor upp.

Det gick helt enkelt inte att vistas i sovrummen mot gården. Än mindre att få barnen att somna i sina sängar. Vi tog vår tillflykt till vardagsrummet och tv:n där vi var tvungna att öka tv-ljudet några steg för att överrösta Jag vill leva lycklig för att jag är jag och One more reggae for the road. Trots stängda fönster och dörrar.

Vid 23:30 hade inte bara vi tröttnat. Maken började busvissla för att uppmärksamma festdeltagarna på att det var mer än dags för att lägga av och flera andra på vår sida av gården stämde in.

Nu har jag utgjutit mitt hjärta för en styrelseledamot i bostadsrättsföreningen och lovat att polisanmäla nästa gång. Han bad så mycket om ursäkt och menade att detta var en engångsföreteelse eftersom huset fyllde hundra år. Då ser jag fram emot 100 tysta år, sa jag.

2 reaktioner till “Fest i dagarna tre

  1. När man blir störd av något så blir man till slut infernalisk, jag vet. Jag blir galen på grannens tvättmaskin i perioder. Ett ljud som man inte ens får lov att klaga på eftersom de flesta tycks anse att det är helt ok att tvätta i egen maskin dygnet runt, hur mycket den än hoppar.

    Men ändå… Om det är lördag, om det är försommar, om det är 100-årsjubileum och därför en enda gårdsfest? Och klockan inte ens var midnatt? Kan man ändå inte acceptera det, just en enda gång? Jag fattar om man tröttnar på eviga mindre grillpartyn på innergårdar. Men just en stor planerad fest i en bostadsrättsförening tycker jag nog borde kunna vara acceptabelt.

  2. Jag vet att vi har lite olika syn på det här med fester. Men jag vidhåller att det är störande när det knappt går att vistas i sin egen lägenhet. Oavsett orsak till oväsendet.

    Där vi bodde tidigare tyckte en del grannar att de kunde rumla runt hur som helst och när som helst bara de hade satt upp en varningslapp. Med den logiken skulle ett bankrån vara OK bara man hört av sig innan om saken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s