Dörrmatta

Vi går och går och går. I vått som torrt. Igår var det riktigt njutbart att flanera men idag var det väldigt vått ett tag.

Jag vill lämna walk over i gångtävlingen, om det är möjligt. En stegtävling som inte ens är min egen utan Makens. Inte nog med att han vill ha sällskap när han travar runt på stan; jag ska vara hans personliga sjuksköterska och plåstra om skavsår. För det får han, riktigt läbbiga dessutom. Och jag tillhör verkligen inte den omvårdande människotypen.

Och mycket gnäll är det: Jag är helt slut i fötterna. Benen känns som stockar. Det ringer och du får svara. Jag är så stel så jag vet inte om jag hinner resa mig. Fy fasen! Jag vaknade av kramp i vaden i natt. Som om jag inte har gått lika mycket och till och med mer?

Inte nog med det. Jag har gått med på att hyra husbil en vecka i sommar. Bara för att testa om vi är husbilsmänniskor. Nu tror jag att risken/chansen inte är särskilt stor att det finns någon bil ledig under vecka 28, mitt i värsta industrisemestern. Men jag visar min goda vilja.

Får vi inte napp på husbil, hyr vi bil och tar tältet istället. Det känns mer som äkta camping. När allt blir fuktigt och alla kläder är smutsiga eller luktar skurtrasa. Mjölken är gällen och smöret flytande. Salladsbladen ospänstiga och ölen ljummen. Saker man kan vänja sig vid om man måste. Det var normaltillståndet under 80-talets semestrar.

Sen skriver jag en underhållande bok på temat och blir både rik och berömd.

4 reaktioner till “Dörrmatta

  1. Man vet ju aldrig innan om man är husbilsmänniska… Vi trodde INTE att vi var det, tills vi råkade hyra husbil på Nya Zeeland och blev fast… Kika gärna in på vår husbilsblogg eller skicka din man dit (om du vågar, han kanske blir mer sugen…?)

  2. Det tycker jag också. Innerst inne. Men det är prislappen i förhållandet till nyttjandet som tar emot. Mycket pengar per mil och övernattning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s