Jag är med barn

Igen. Och två i en smäll, typ barnbarn. Pling, plong! Svärdottern sms:ar:

Hej! Jag och Joel har bokat en resa till Thailand (inte betalat än), mellan den 8/7-15/7. Det är halva vecka 27 och några dagar till. Min fråga är: Kan ni ha barnen de dagarna också?

Jodå, visst kan vi det. Textanalys: På formuleringen Jag och Joel ser man att meddelaren är under 40. I det här fallet under 30. Som vi piskades av Magister Ohlsson om vi skrev på det självupptagna viset. Och har jag skrivit mellan så ska det inte var streck mellan datumen. Det blir bakläxa. Skulle Gerhard sagt.

Pling, plong! Tvåan mms:ar och skickar bild på en wettexduk. Inköpt av kompisen som ska ha prinsesskalas den 19. Med anledning av bröllopet. Folk är inte kloka. Nu hoppas jag att trasan surnar och blir så där illaluktande så man måste koka Daniel och Victoria. Det vore en riktig soppa.

Annars då? Jobbet känns sådär. Brainstorming har ersatts av Work Shops. Hjärnorna kan vi lämna på rummet. Det är ändå företagsledningen som formulerar spelreglerna. Beställarnas åsikter väger fjäderlätt.  En lunchkompis berättade att hon drömde om att hon sökte jobb. Efter 22 år på företaget. Det känns som ett järtecken.

Annars då? En lätt släng av prestationsångest. När jag upptäcker att folk länkat till mig. Då känns det som jag måste leva upp till förväntningar. Och då knyter det sig.

En reaktion till “Jag är med barn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s