Kulturdelen

Det blev ju ingen morgontidning, men envar sin egen kulturskribent.

Långhelgen har gått en del gått i böckernas töcken. Först läste jag ännu en del i Damernas detektivbyrå, Miraklet på Speedy Motors. Trots att jag egentligen är mätt på konceptet och Botswana var bättre förr. I det första tre delarna.

Sen blev det Carsten Jensens senaste pocket. Den förra Vi, de drunknade var nog en av de bästa böckerna jag läste förra året och den här hade också anknytning till samma danska ort som den förra. Sista resan är inte fullt lika gripande, men ändå välskriven och läsvärd.

Nu är jag en bit in i Curtis Sittenfelds Presidentens hustru. Och den var verkligen kanon de 100 första sidorna. Då det handlade om huvudpersonens uppväxt och ungdomstid. Så bra att jag flera gånger tänkte: Så här skulle jag vilja kunna skriva.

Men när Alice fick ihop det med Charlie efter dryga 130 sidor, blev det alldeles för mycket nuppa för min smak. Jag får bita ihop och skumma vidare tills nyförälskelsen lägger sig. Om den gör det.

3 reaktioner till “Kulturdelen

  1. Vi, de drunknade har jag stått och hållt i men inte köpt. Nu föll vågskålen och nästa gång köper jag den.

  2. Vi, de drunknade är verkligen en av de bästa böckerna jag har läst. Och American Wife kommer också högt (håll ut, nuppandet är inte så framträdande sedan vad jag minns.) Sista resan läste jag nu i helgen – väldigt välskriven och gripande tyckte jag. Och även bildande:-)

  3. @maj: ja, köp den. Boken är värd varenda krona. Och man får mycket ord för pengarna.

    @cruella: det brukar vara så att minnet städar bort en del störande moment. Speciellt i filmer kan hela scener försvunnit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s