Kampanj

Dagens startskott på Makens stegtävling blev en liten flopp. Mobilen var inställd på väckning 5:55 och för säkerhets skull med snooze var tredje minut. Bara för att han skulle hinna med några kilometer längs Årstaviken. Före jobbet. Men vad hjälper det när man inte aktiverat larmet? Trots det fick han ändå ihop över 15 000 steg under dagen.

Själv har jag ledsnat på stegtävlingar. Varje vardag sätter jag ner den ena foten framför den andra drygt 17 000 gånger. Och det räcker. Om man vill vara rädd om fötter.

Idag blåste vi dessutom igång projekt Tömma frysen. Här på hemmafronten. Vårt frysskåp tillhör de mindre varianterna med bara två och en halv hylla. Och jag köper sällan frysta saker annat än grönsaker. Men ändå letar sig en massa föda dit.

Egentligen är det märkligt med tanke på att jag handlar varje dag. Bara det jag tror att vi gör av med. Men köper jag ett till exempel paket med kycklingfilé så räcker det till flera måltider. Och somliga vill inte äta samma sak flera dagar i rad. Så innan maten förfars, åker den in i frysen. Och nu får jag nästan inte igen dörren.

Det händer också att jag gör köttgryta. Något som somliga inte heller gillar. Och min personliga favorit, burgundisk köttgryta, funkar inte som enpersonsrecept. Så då blir det en massa över till frysen och mig.

Försten ut ur frysen blev kycklingfilé till mig. I en sallad. Maken åt med Noa efter sjukhusbesök. Gossen hade trillat på örat i skolans sandlåda och fått in en sten i hörselgången. Efter doktorns dammsugningen blev båda sugna på grekiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s