Två flugor i en smäll i Tanto

Tema 1: bilpoolsbilarna i Tanto
När vi gjorde oss av med bilen undrade ett av barnen:
– Varför går ni inte med i en bilpool.
– För att det luktar för mycket tvättstuga. Jag ser framför mig långa listor med regelverk. För att inte tala om käcka lappar med Lämna bilen i samma skick som du önskar finna den. Eller I den här bilen röker vi inte.

Dessutom ingår vi redan i en bilpool. Det är bara det att bilägarna inte vet om det. Har man barn i närheten som dessutom har bil, så kan man åberopa tjänster och gentjänster. Hoppas jag.

Tema 2: fågelkvitter
Koltrastarna i Tanto sjunger som galningar. Kvittar livstycket av sig, som Modern brukade säga. Säkert mest för att imponera på honorna. Fågelhonorna, alltså. Även om också jag tar intryck av deras sång.

Lägg märke till att den lille gynnaren pausar och gärna är med på bild.

4 reaktioner till “Två flugor i en smäll i Tanto

  1. Enligt min svärfar ornitologen är koltrastens vackra flöjtande ett uttryck för ren och skär ilska och aggressivitet.

  2. En illusion fattigare. Jag som trodde att det berodde på vårkänslor. Nej, det trodde jag inte egentligen. Mer att fågeln ville markera revir.

  3. Vi ingick i en liten bilpool i Göteborg, en enda bil. Det fungerade faktiskt bra. Lite för bra, vi upptäckte hur dyrt det var att köra bil och använde den nästan inte alls. Slapp det där med lappar och regler eftersom vi var så få och kände varandra.

  4. Bilar känns som ett enda stort svart hål, som suger åt sig alla pengar. Hyrbilen till och från Skåne kostade 6000. Bensinen oräknad. Jag är tvungen att muttra mantrat ”Tänk på vad det kostar att äga en bil. Som jämförelse”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s