Lat

Imorse försov jag mig. Med flit. Sen tog jag tuben till jobbet. Min ursäkt: Barnen sover här i helgen och då vet jag av erfarenhet att vi är uppe i ottan. Så jag bunkrade halvannan timme på sömnkontot.

Min disposition är lat. Inte bara till kropp utan också till ande. Som det här med mail och anvisningar. Varför ska saker dokumenteras in English? När alla inblandade är svenskar. Eller åtminstone svensktalande. Fluently.

Det tar helt enkelt emot att läsa. Särskilt på en bildskärm. Och jag har egentligen aldrig fattat varför man ska göra flödesscheman över fullständigt självklara processer. På engelska. Folk på mitt jobb kan bli riktigt lyriska över sånt. Och dunka varandra berömmande i ryggen

Det här schemat är mer i min smak. Som slutar med drinkar. Då tar jag helg.

2 reaktioner till “Lat

  1. Det där med engelska undrar jag också över. Kanske mest därför att jag har bristande kunskaper i språket, i alla fall för att klara vissa tekniska utläggningar. På mitt jobb finns det sedan en tid en grupp bestående av 6-7 st teknikgubbar som ska komma fram till något så småningom. De är alla verksamma i Sverige med svenska som språk, men mötesanteckningarna översätts till engelska innan de skickas runt. Vore det ett slutgiltigt dokument för vidare funktion är det nödvändigt i vår verksamhet, men nu borde svenskan räcka.

    Det gjorde att när jag skickade ut en kallelse i går, skrev på blandad sv/eng, vilket kändes sådär när jag fick se det i en fw.

  2. Pardon my french, men vad är fw? Nej, jag skulle också förstå om det vore något för huvudkontoret. Om det inte är så att man skickar hemliga kopior over seas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s