Motsatser

Om man vill veta vad majoriteten svenska folket tycker och tänker behöver man inte alls punga ut en massa pengar till något gallupinstitut. Nej, det räcker med ett telefonsamtal till Makens bror och hans fru. Svennigare typer finns inte.

De tittar på alla tv-program inklusive Saltön och Hollywoodfruar. Spelar på Harry Boy och köper trisslotter. Det skulle inte förvåna mig det minsta om de prenumererar på Postkodlotteriet också. Hon jobbar i kommunen och är med i konstföreningen, för vinstchansen. Han är bilmeck med norra Europas stökigaste och skitigaste verkstad.

När deras barn var små fick de blodförgiftning. Svågern meckade hemma i garaget/trädgården och spred sina verktyg. Som barnen trampade på och blev allt som oftast tvungna att äta penicillin mot elaka bakterier.

Svägerskan är så positiv så jag kan bli tokig. Allt är intressant och trevligt. När hon berättar och saker vi gjort gemensamt känner jag inte igen historierna.
– Men hallå! Den utställningen var ju aptrist. Tycker jag, men hon är så överdrivet entusiastisk.

En gång bilsemestrade vi ihop i tre veckor och vid frukosten blev hon alltid alldeles lyrisk över rostat bröd med marmelad.

– Guva gott! sa hon flera gånger. Varenda morgon. Maken fick sparka mig på smalbenet för att jag inte skulle ge henne Onda Ögat. Mitt morgonhumör är inte det bästa. Inte ens i semestertider.

De har varit gifta nästan lika länge som vi och tjafsar ständigt med varandra. Säger Irja att det var 28 på årsmötet, så säger Hasse att det var 35. Nej, det var 28, säger Irja. Aldrig, säger Hasse. Björne skickade mig protokollet för justering.

Ibland kan samtalen gå helt över styr. Och kom inte med att det låter likadant om oss. Våra diskussioner är bara bleka skuggor av deras tjafsande.

Och nu planerar vi att tillbringa fem dagar i deras sällskap. Det är tur att de innerst inne är så genomsnälla och att vi är så väluppfostrade.

Uppdaterat
Och inte oväntat ringer de och röstat på Willy i Let’s Dance.

Annons

7 reaktioner till “Motsatser

  1. Wohoo, det låter verkligen som ett tålamods-och uthållighetstest. Jag hoppas att Skåne visar sig från sin soliga sida, så att det finns möjlighet att hålla avstånd då och då.

  2. Ha, ha. Det var ju bra att de är genomsnälla i alla fall. Eller det kanske är komplicerat, då blir det ännu värre att fräsa ifrån…
    Har hela tiden undrat vilka som egentligen röstar på Willy!!! Nu fick jag en inblick i det också…

  3. Ha ha, visst är det fint med folk som lever upp till ens fördomar. Min syster har en exsvägerska som är snäppet värre. Förutom att rösta på Willy och kolla alla nämnda tv-program har hon inte en susning om vad som är sk politiskt korrekt, ens på det mest basala planet. Typ ”Men han är ju neger? Vad ska man annars säga om man inte säger neger?” Utan minsta lilla underton annat än förvåning. Inte hört, inte sett. Det finns inte en fördom om ”vanligt folk” som inte går att ringa in hos henne.

  4. De här är PK nästan i överkant. Åtminstone Svägerskan. Men så jobbar hon i skolvärlden och har en viss överlevnadsinstinkt.

  5. Tjatis; jag kan typen, minns en bloggare som jag inte sett till på ett tag. Jag var nog inte nog entusiastisk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s