Sparbanken Tid

Jag önskar mig ett nytt sparkonto. På en riktigt smart bank. En bank som kan hantera sparad tid. På riktigt. För jag är bra på att spara tid, men kruxet är att den bara glider mig ur händerna. Utan att jag kan göra något vettigt av den.

Det borde finnas ett konto där man kan ackumulera insparad tid och ta ut den när man behöver den bättre. Ett verkligt kompsaldo helt enkelt.

Tänk bara på hur mycket tid jag sparar genom att vara allergisk mot make up. Säkert 10 minuter om dagen. Det blir över 60 timmar på ett år. Eller att jag inte badar eftersom jag inte har ett badkar. Där sparar jag säkert 15 timmar.

Duscha varje dag är också överskattat. Speciellt när man har torr och fnasig hud. Då räcker det med varannan. Vips fick jag 10 timmar till på kontot.

Sen köper jag nästan aldrig kläder som kräver strykning. Bara tvätta och häng. Eller tumla. Det blir kanske 25 timmar per år.

Prydnadssaker stjäl en massa tid så de är bortrationaliserade ur hemmet. Kan man tänka sig något tristare än att damma porslinsfigurer. Och tid tar det. Jag uppskattar att jag sparar någon timme på det.

En annan viktig princip när det gäller städning: Allt levande skräpar. Bort med krukväxter och husdjur och där ackumulerar jag lite till.

Under de senaste tolv åren borde jag ha en hel del sparad tid. Det vore inte helt fel att kunna ta ut den i ett svep. Göra något rejält istället för att låta tidsvinster bara försvinna ut i tomma intet. Som nu till exempel.

Annons

4 reaktioner till “Sparbanken Tid

  1. Vad gäller i så fall för tid som passerar i samband med de extrema förseningarna i kollektivtrafiken? Är det tid som bara rinner bort, eller får den plockas ut som bonustid vid ett senare tillfälle?

  2. @gubben: tiden tar aldrig slut, tror jag. Den har nog alltid funnits. Även när ingen mätte den.

    @mjölgumpa: tänk att kunna göra uttag när det behövs. Om man är sen till exempel, så gör man bara ett litet uttag och vips är förutsättningarna ändrade till det bättre.

    @fia: min jobbarkompis som bor i Bålsta loggar tiden SJ/SL stulit från henne. Hon har mycket att kräva i kompensationstid. Men frågan är bara hur kompensationen ska se ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s