Tillökning

Jag fick några nya släktingar förra veckan. Bröder till min biologiske far. Ja, mamma kallade honom så, eftersom hans bidrag till Syrrans och min existens inte var mycket mer än generna.

Det handlade alltså om ett par farbröder som dök upp och försvann lika fort igen. Syrran fick ett telefonsamtal från en kvinna i Värmland, som efterlyste arvingar till Sven. Hon hade vuxit upp i samma fosterhem som han. Eftersom Sven dött barnlös och var halvbror med Syrrans och min pappa, var vi hans närmaste släktingar. Inte för att det fanns något arv att hämta men vi behövde få skriftligt på det.

Dessutom hade det funnits en farbror till, men han hade dött med andra närmre släktingar i livet. En för oss okänd kusin.

Så vår farmor fick åtminstone fyra barn, som hon alla fråntogs vårdnaden om. Mamma gick aldrig in på några detaljer på hur det var hemma hos farmor. Bara att vår pappa hade varit med om saker som inget barn ska behöva uppleva. Och att farmor inte gillade mamma. Mest för att mamma tyckte att en småbarnsfar inte skulle spela bort lönen. Eller supa upp pengarna. Och inte köpa en motorcykel när det inte fanns mat i huset.

Med såna åsikter blir man inte alltid populär. Inte överallt.

4 reaktioner till “Tillökning

  1. Jag är så naiv så jag tycker det är spännande med okända släktingar. Min svärmor hade ryska gener, men det var så skamligt så det fick ingen prata om.
    Men vad jag funderar. När vi var ute och reste i Kina med min svåger fick han höra att han är lik Lenin, då vaknade mina fantasier.

    Tänker på Lillsyrran och er.

  2. @cruella: om hon hade! Men han kom på bättre tankar senare. Inte så att han tog kontakt, men han kom upp sig och blev vd för ett industriföretag.

    @helena: och jag var lik Ingrid Bergman när jag var liten. Hon kanske också är en okänd släkting.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s