Inte klokt

Rörigt är bara förnamnet på hur vi har det. Två eller flera projekt krockar med varandra. Både hemma och borta. De på jobbet har gjort att jag smygjobbat när Maken filmfestivalat. Och hemma är det två stora projekt som krigar om resurser.

Renoveringen av sovrummen och hall pockar på uppmärksamhet. Vi har synkat semestern med ommålning och tapetsering. Men det betyder att vi måste tömma sovrummen och hallen. Målarna vill självklart ha jobbspejs. Vardagsrummet ser inte klokt ut med diverse byråer, nattduksbord, mattor, sängar och saker som vi lagrat ovanpå garderoberna. Min datorhörna finns numera i köket. Och den fungerar. Och det är huvudsaken.

Projekt nummer två är semesterresan. Vi har börjat plocka fram saker. Som väskor, tvättutensilier och diverse andra prylar. Tvättmaskin och torktumlare har gått för högtryck. Det blir så mycket lättare att packa när smutstvättkorgen är tom.

Maken är i sitt esse. Ny resa = ny kamera. Det vill säga om man lyckats avyttra förra generationen. Och det gjorde man. Kusin Klas behövde rejäla doningar när familjen skulle till Indien i november och Maken lånade ut vår systemdigitala modell. Som Klas fastnade för och gärna köpte. Prissumman är ett frågetecken. Och jag rotar inte i ämnet – då blir jag bara upprörd.

Men nu är vi lyckliga ägare till en ny kamera. En som får bra betyg i utvärderingarna. Men jag håller mig till den lilla smidiga utan system. Inte för att det spelar så stor roll eftersom jag är så dålig på att komma till skott.

Nu har jag bar två arbetsdagar kvar …

2 reaktioner till “Inte klokt

  1. Den kameran är jag själv ganska sugen på, framför allt för den läckra designen. Jag har själv en Olypus Pen EE från mitten av 60-talet i min samling, det är en modell i den serie som inspirerat till den här nya digitalen. Största nackdelen som jag ser det är priset, man får rätt mycket Nikon för samma pengar.

  2. Jag gillar också designen. Lite retro över den. Det som gör att Maken shoppar loss på kameror är kontakter. Svärsonen jobbar på företaget i fråga och kan göra några inköp per år till andra priser än det man får ge i butiken. Och dessutom får han gynna släkten om han själv inte utnyttjar erbjudandet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s