Turist

En veckas kurs är rena rama lyxtillvaron. Även om det är jobbigt med själva korvstoppningen. Och har det överhuvudtaget fastnat något i hjärnkontoret?

Själva lyxen består främst i det man stoppar i sig. Obegränsade mängder med godis, om man är lagd åt det hållet. Fikabröd och fri tillgång till läsk för den som gillar sånt. Och ny lunchrestaurang var eviga dag.

Som vanligt antog jag rollen som Den Riktigt Intresserade Eleven. Tog självklart platsen längst fram, som jag gjort ända sedan ettan. Då var det för att jag var lite lomhörd av återkommande öroninflammationer. Sen har det blivit så av gammal vana.

Då och då under veckan fick jag läxa upp mig själv när jag tappade koncentrationen.
– Hallå! Skärpning! Missa inte vad Fröken säger bara för att du lagt märke till att han rättar till pungkulorna allt som oftast.

En annan lyxdetalj var själva Stockholmupplevelse. Lektionerna började kl 9.00 och jag promenerade till Norra Bantorget i sakta mak och det kändes exotiskt på något sätt. Som att vara på tillfälligt besök. Ungefär som i Barcelona eller Rom. Stan var helt annorlunda på en tidig vardagsförmiddag.

Fredag runt Centralstationen är också speciell. Det är dagen för truppförflyttningar. Klock, klock, klock säger tusentals dragväskor när hjulen passerar skarvarna mellan trottoarstenarna. Och det tar aldrig slut. Människor är hela tiden på väg bort och hem.

Ett litet aber är att jag åker iväg på torsdag och hinner inte börja använda mina nyförvärvade kunskaper. Men felet är inte mitt. Jag skyller på arbetsgivaren. Först fick jag inte ta semester, sen har man flyttat fram kurstillfället ett antal gånger. Och då blir det som det blir.

Förresten, vet någon hur man kommer i kontakt med Anna Anka? Jag skulle jag vilja hyra henne till jul. Om jag varit hemma. Och om jag firat. Hon skulle alla gånger vara stämningshöjande. Och till salu helt frivilligt. Så då får man ha roligt på hennes bekostnad.

2 reaktioner till “Turist

  1. Visst är det märkligt hur man fastnar i rollen som ”den snälla, duktiga eleven”? Jag sätter mig också automatiskt längst fram på alla kurser och föreläsningar – och längst fram i bussen. För längst bak, där satt alltid dom tuffaste tjejerna, och där platsade inte jag – då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s