Kursdag 2

Än jag då?
Hur mycket har inte Maken gått på om den omorganisation man planerat och genomfört på hans jobb. I timtal har jag genomlidigt redogörelser om hans teorier. Hur korkade hans arbetskamrater är som inte fattar ett enkelt organisationsschema och hur rätt han hade.

Jag har till och med blivit torterade med flera utskrifter av före- och efterskisser. Som om jag brydde mig. Och nåde mig om jag brustit i uppmärksamhet. Då började han gärna om från början.

Idag presenterades den nya organisationen på mitt jobb. Eftersom jag kursade fick jag en briefing per telefon av min chef och en Power Pointpresentation via mejl. Gissa om jag kunde fånga Makens intresse? Att han var villig att betala tillbaka något? Njet! Inte ens att min chef får gå väckte någon uppmärksamhet. Han har väl inte skött sig/varit tillräckligt positiv till nya ägarna. Alternativt: Det fanns folk med bättre kvalifikationer.

Min nye chef visade sig vara en riktig Dark Horse eller snarare kanin som någon trollerikunnig drog fram ur hatten. Helt oväntat val och en riktig inbiten unkis, trots sin ringa ålder. Om ni frågar mig.

 Inte sticka ut
Lämnar jag barnen för tidigt är det fel. Hämta för tidigt är också galet. Och idag hämtade jag sent, näst sist och det var inte heller bra. Jag hade sagt att jag skulle komma halv sex. Du kommer en minut för sent, sa Noa missnöjt.

När är rätta egentligen den tiden?

Snörlekar
My har börjat med snörlekar och trots att det var år och dar sen jag höll på med det så sitter en massa rörelser kvar i muskelminnet. Vi kan väl ta en gång till? Jag lovar, bara en gång till. Och så tickade minutvisaren ännu ett varv på urtavlan.

Figuren fisk på fat gäckade mig. Så till den milda grad att jag ringde Syrran. Hon menade att man ska utgå från kvasten. Hon hade fel, efter några fingerövningar satt figuren. Men My var inte imponerad: Var är fisken? Och var är fatet? Inte vet jag, men så har mönstret hetat i alla tider.

Annars har jag en del datatyper i huvudet. Plus några events, metoder och en massa akronymer som skramlar runt. På fredag kan de kanske bilda ett mönster som går att använda till något matnyttigt.

4 reaktioner till “Kursdag 2

  1. Hmmm…snörlekar…visst var det så att man kunde ha två olika utgångslägen; antingen hade man snörena i en bana mellan fingrarna, eller så hade man snöret lindat runt hela handen? Det blev olika mönster beroende på utgångsläget. Det fanns ett mönster som hette ”fiskaren och hans nät” eller något liknande.

  2. Kaffekoppen, Eiffeltornet, vispen, brevet, vaggan. Och så berättelsen om sjömannen som till sist blev hängd. Dessutom kan jag trolla, genom att dra snöret genom ett finger.

  3. @fia: jag återupplivade fisknätet med hjälp av youtube. Amerikanarna kallar det för cats cradle.

    @rutan: håller man på en stund kommer man ihåg mer och mer. Den där historien om hängde sjömannen kommer jag ihåg, men inte hur man gjorde den.

    @ullah: gör det, det är riktigt avstressande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s