Frånvarointyg

Jag tror jag kör det hela kronologiskt. Varför har jag varit så inaktiv här? Jo, för att det varit så mycket mer där! På jobbet framför allt. Har man Myndigheten som kund så ändras reglerna hela tiden. Tester som skulle göras i januari flyttas till december när jag är på semester. Så det är bara att kavla upp ärmarna och knåda på så vi har något att komma med.

Sen tar det tid att festa. I torsdags var det dags för jobbets Stora Harmoniseringsparty. Uppköparna och uppköpta lekte lekar, käkade buffé och stuffade. Jodå, det var riktigt trevligt tills lekar och mat passerat och jag börja känna mig socialt handikappad och mycket ensam. Som jag brukar göra på större tillställningar. Då promenerade jag hem i det regnvåta novembermörkret.

Lite diarré och förstoppning är det över festligheterna. Svärdottern, Ettans fru, bjöd mig på tjejmiddag på lördagen. Nu när Maken och Ettan ändå fyller fritiden med filmer. Ja, tack sa jag eftersom jag som alla kvinns är tjej ända in i döden.

Två timmar senare ville några halvgamla vänner se oss på middag. Nästa dag kom ännu en inbjudan från några helgamla vänner. Skärpning, kamrater! Sprid lite på gracerna, så ofta blir vi inte bortbjudna.

Övriga tjejer på Svärdotterns middag var i mina barns ålder och yngre. Tvåan och Sally var med så det blev lite barnsnack. En av tjejerna berättade om när hon fick barn nummer två. Äldsta flickan var i treårsåldern och mycket svartsjuk på nykomlingen. Vid ett tillfälle smög mamman efter dottern när hon var på väg in i barnkammaren.

Storasyster tryckte in ansiktet mellan spjälorna på barnsängen och väste fram frågan
– Vem ÄR du, egentligen?

Stella har också varit lite störd över att Sally fått så mycket uppmärksamhet.
– Vi höll på minst lika mycket med dig när du var bebis.
– Men jag kommer ju inte ihåg det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s