Festivalänka

Stockholms Filmfestival drar igång så smått ikväll. Och jag är glad att jag slipper. Nej, jag orkar inte passa fler tider än jag behöver. Jag avstår gärna från trängsel i biofoajéer och att armbåga mig fram till en bra plats i en onumrerad salong. Och toaköerna är jag speciellt glad att slippa.

Varken mina ben eller min matsmältning gillar timtal av stillasittande. Det blir nog av den varan på jobbet. Så jag är så glad att få vara hemma och rå mig själv. Maken och Ettan klarar av att festivala på egen hand. Årets första film är Bitch Slap, som introduceras med Förbered dig på mer än ett simpelt cat fight när operationssköterskan, strippan och den psykotiska mördarinnan förenas i öknens jakt på stulna diamanter. Mördarinna?

Först gruffade Maken över min festivalvägran. Ända tills han konstaterade att det skulle bli väl dyrt om två skulle gå. Över 5000. Men jag är med på ett litet hörn. Jag köpte boken, som festivalfilmen Precious är baserad på. Pocket Shop erbjöd den med Festivalrabatt.

Det är skönare att sträcka ut sig i soffan med en pocket än att sitta som en fällkniv bland en massa regnvåta människor, som luktar våt hund. Tycker jag!

3 reaktioner till “Festivalänka

  1. Nu har det varit tyst här så många dagar att jag misstänker att du i alla fall har tittat på en massa filmer. Eller har du läst drösvis med böcker?

  2. @red: nja, jag är lite avogt inställd till själva lukten. Vått ylle i kubik.

    @fia: jobb, jobb, fest, jobb, jobb, fest, jobb och några radet i näst senaste pocketen emellanåt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s