Det går utför

Va! Tar MUF betalt för spriten? Annat var det när jag var minderårig. Då hette ungdomsförbundet HUF och var inte alls moderat eller återhållsamt. Då bjöd man på alkoholen. Allt annat var en omöjlighet.

Inte sjutton hade vi råd att betala för oss när vi var sjutton, Marika och jag. Vi hade nog med att ciggen kostade 5:25 paketet. Den summan kunde vi Fråga glaset om. Glaset som stod i kökskåpet hemma hos Marika, där Inga-Greta la sina växelpengar. Med lite tur kunde vi få ihop till åtminstone ett paket att dela på. Aldrig att det skulle räcka till några andra utsvävningar.

5 reaktioner till “Det går utför

  1. Sickna klåpare i Helsingborg som skulle ha betalt för drickat. MUF-folket i resten av Sverige sitter väl och gnisslar tänder nu.

  2. Hos trotskisterna fick man bara örtte sittande på golvet i sunkiga rivningskåkar. Fast det var rätt spännande för en gymnasist det med.

  3. Konstigt, på min tid hette det KS, Konservativ Skolungdom, men det kanske bara var just skolvarianten. Inte fan bjöds man på någon sprit inte.

  4. Det gäller att välja rätt sällskap. Rätt dåligt sällskap om man ska få något gratis. Även om det inte finns något som egentligen är gratis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s