Ugglor

Min skånske chef har en massa hyss för sig. Förutom att han ideligen harklar sig och dra upp snor i bihålorna, så står han och väger när han pratar. Både i sidled och fram och tillbaka.

Igår eftermiddag kom han och ställde sig i mitt dörrhål, harklade sig och sa
– Leeeget? så stockholmskt han bara kunde samtidigt som han vägde fram och tillbaka på tröskel och kollade att gylfen var knäppt. Han gör det ideligen, kollar gylfen alltså. Måste bero på någon tidigare traumatiskt upplevelse.

Nå, det han egentligen ville var om  jag kunde tänka mig att avvika från mina lunchvanor och istället äta lunch på Restaurangskolan tillsammans med övriga i gamla gruppen. Vi fem som blev uppköpta och införlivade i en större organisation. Visst kan jag det. Nu när någon ber så snällt.

Samtidigt fick jag lite varsel eftersom enda gången vi ätit tillsammans på Restaurangskolan tidigare var när MsE slutade.

Skånske chefen har varit lite avslagen sen vi blev uppköpta. Inte så konstigt eftersom köparen redan har en utvecklingschef. Vi har på gruppen har lidit lite med skåningen, som till stor del fått ägna arbetsdagarna åt att administrera en massa tråkiga säkerhetsfrågor. Uppgifter som ingen annan velat ta på sig. Och senaste veckorna har det hamnat en del jag-jobbar-hemifrån-idag-mejl med honom som avsändare i mejlboxen.

Så nu är jag spänd på om dagens lunch är ett adjö och farväl. Jag hoppas för chefens skull att det är så. Att han fått ett nytt jobb med mer meningsfulla åtaganden.  Och en säkrare position.

2 reaktioner till “Ugglor

  1. Gomorron och hoppas du får en trevlig lunch.
    Det är säkert bra om han lyckas gå vidare på annat håll så fort som möjligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s