Tiden tog slut

Nu går det för runt, särskilt på jobbet. De senaste dagarna har jag haft det hysteriskt eller näst intill. Om ni har färre besökare än vanligt så är det mitt fel. Nada fikaraster med bloggpromenader eller möjlighet att slänga ner ett inlägg eller två.

Bara jobb, jobb, jobb. Program som ska skrivas, tester som ska genomföras, buggar som ska rättas. Nya tester och nya program, sen fler tester igen. Och i arbetskedjan finns en massa beroenden som gör att om jag inte håller takten får andra sitta och vänta.

Maken vill inte stryka medhårs när jag beklagar mig. Vi har liksom lite olika inställning till saker och ting och det gäller särskilt arbetet. Han är nöjd med att glida runt och bara trivas. Medan jag gillar ansvar och vill ha möjlighet att påverka. Då blir det kul att gå till jobbet.

Du har bara dig själv att skylla. Inte behöver du sitta som i skolan med handen uppräckt och knäppa med fingrarna och ropa ”Fröken, Fröken!” så fort det är något.

Nej, det behöver jag inte, men det finns inte så många att välja på. Om inte jag tar på mig uppgiften går någon annan på knäna. Eller så går jobbet till någon Human Resource på annan ort.

Men om du skulle dö. Skulle allting stanna upp då?

Självklart inte. Efter lite råddande skulle sakerna snurra ändå. Men jag vill intressanta arbetsuppgifter. Inte sitta spärrvakt.

Annars då? Vi har sett till exempel Titanicutställningen. Väldigt intressant med många levnadsöden. Som den om Edvard och Gerda Lindell och vigselringen som dök upp i efterhand.

Sen har jag sett filmen Män som hatar kvinnor. Betyg: Sådär. Ungefär som boken. Stieg Larsson är överskattad precis som Mikael Nyqvist. Rapace gick bara omkring och var allmänt svår. Sven Bertil Taube var precis som farbror Gösta; en trovärdig gammal gentleman.

Plus lite uteätande och umgänge med vänner.

3 reaktioner till “Tiden tog slut

  1. Jag håller med dig om att Stieg Larsson är överskattad. Tyckte inte att boken var något speciellt och filmen har jag skippat. Men det är ju en som man SKA läsa och tycka är såååå bra. Pilutta dom…

  2. Håller med föregående talare… Filmen får vara för mig… alla böckerna är lästa o jag anser de är inte bra!

    Snälla Frk.Tjatis jobba inte in dig i väggen…. *snälla, snälla, snälla*

  3. @annela: det känns lite bortkastad tid att ha läst alla tre, men även jag har gjort det. Mest för att kunna säga We are not impressed.

    @h-lady: Nej, jag ska verkligen försöka koppla bort jobbet när jag inte är där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s