Fula hem

– Har ni oljat in köksbordet? Det ser annorlunda ut, menade Svärsonen igår. Nej, ytan var lika obehandlad som tidigare. Skillnaden var bara att vi plockat bort allt för att duka till middag. Men nu börjar det se ut som vanligt igen.

bordet

Vi är helt enkelt ganska slarviga av oss och låter ofta saker ligga framme i väntan på slutgiltig åtgärd. Som kuvert vars innehåll man anar utan att öppna dem. Eller tidskrifter man borde bläddra genom före återvinning. Och koftan som jag ändå ska ha i morgon den kan ligga där den ligger.

Vi skulle helt enkelt aldrig platsa i Sköna hem eller Lantliv. Det är inte bara köksbordet, som är fel. Vad sägs om en låghalt duschkabin? Ena benet har vikt sig så att man är tvungen att ta ett stort kliv in i motsatt hörn och stå stilla där medan man duschar. Annars vickar kabinen betänkligt.

I vardagsrummet är det skåpet med digitalbox och dvd-skivor som får stå och skämmas. Maken fick för sig att det skulle gå att använda fjärrkontrollen utan att öppna skåpsdörren. Beama genom plåten. Han bände till ett raster i dörren, men inte funkar kontrollen för det. Skåpet ser bara väldigt misshandlat ut.

Hallen borde verkligen få nya ytskikt, det håller jag med om. Men varför börja riva loss tapetbitar om man inte tänker fullfölja jobbet? Ytan vinner inget på det. Tvärtom.

Men sovrummet är ganska hyfsat. Förutom en stor spricka i taket. Men den ska visst hyresvärden göra något åt.

Så den som tror att folk har det som i heminredningsreportagen har aldrig varit hemma hos vanliga människor. Alltså folk som lever i sin hem. På riktigt.

4 reaktioner till “Fula hem

 1. Det är betydlig hemtrevligare hos folk som verkligen lever i sina hem. De hem som är avskalade utställningsvarianter får aldrig samma varma atmosfär.

 2. Köksbordet ser ju riktigt prydligt ut. 😀
  Jag skulle aldrig våga lägga ut en bild på mitt köksbord.

 3. En bit till höger om mig kan man se tydliga spår av just det du beskriver; avrivna tapetbitar som inte blivit fullföljda. Det är inte vackert. Det var ett halvår sedan jag skrev att jag skulle tapetsera i helgen. Vilken helg som helst.

 4. @fia: nej, såna hem är möjligen snygga på bild.

  @vov: observera att bordet var tom för en dag sedan. Vänta bara en vecka. Då handlar det om geologiska lager.

  @annaa: ungefär som här: Jag sa inte vilken helg. Men tapeten är brunmålad och under är det vitt, så ingreppen lyser i ögonen.

  Å andra sidan är inte duschkabinen låghalt längre utan står stadigt på alla fyra ben.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s