Brottning

Nej, The Wrestler var inte alls en bra film. Hur många Oscarsnomineringar och priser den är fick. Om man inte gillar förutsägbara ödesmättade filmer där man vet att det kommer gå åt helvete för huvudpersonen.

Sen krävs det att man ska tycka om slagsmål, blodsplatter och kvinnor som åmar sig på och runt stänger. Plus identifiera sig med en man. En skitstövel, som man dessutom ska tycka synd om.

Och inte är Mickey Rourke någon vidare skådis precis. Hela filmen igenom gick han runt och trutade med munnen, nästan värre än Angelina Jolie. Samma plastkirurg? Och slängde med håret så att han kunde konkurrera med Fabio. Samma frisör? Eller brist på sådan?

Nu var jag tvungen att ge rullen en chans eftersom Maken insisterade. Annars hade jag avbrutit uppspelningen efter en kvart. Längre tid än så krävs inte för att ana konceptet. Filmen Boy A andades också undergång och den orkade jag inte plåga mig igenom.

I dagens läge vill jag inte bara bli illa berörd av andras fantasier. Det räcker så bra med verkligheten.

2 reaktioner till “Brottning

  1. Boy A handlar om en pojke som dömts för mord när han var barn och som släpps ut med ny identitet i 25-årsåldern. Man vet att det inte kommer att gå bra utan att ha sett slutet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s