Utan kaffe stannar Sverige

Jag har fördomar när det gäller män. En man är helt enkelt ingen riktig man om han är opraktisk.

Säljaren på jobbet är en man. Opraktisk och omanlig. Nu var det andra gången han skulle fixa kaffemaskinen och gör samma idiotiska fel. Fyller på mjölkpulver i kaffebehållaren. Man måste vara väldigt obegåvad för att lyckas med det. Och dessutom två gånger på kort tid.

En opraktisk kvinna hade åtminstone läst instruktionerna innan. Men en opraktisk man gör inte det eftersom han inte vet att han inte kan allt. Ungefär som Lorrysketchen där två män ska koppla en musikanläggning. ”Man kan göra så, men det är inte rätt.”

Nu får alla hålla tillgodo med att köa upp vid en enda kaffemaskin och ansvarig ringa och mörka för företaget som servar maskinerna.

9 reaktioner till “Utan kaffe stannar Sverige

 1. En riktig man läser aldrig en instruktion. Det är förmodligen därför män inte kan skriva instruktioner. De vet inte hur de ska se ut för att bli begripliga.

 2. Hmmm… – Frk Tjatlund – min sambo Ann försöker rätt ofta använda nya tekniska saker – utan att först ha tagit del av bruksanvisningen.

  Dock – när hon har ”gått i väggen” – så tar hon numera oftast fram bruksanvisningen – och försöker förstå den = jag håller med om att bruksanvisningar som vanligast är ”förskräckligt oförståeliga” + tråkiga.

  En sann historia från mitt liv: ”I slutet på 70-talet köpte jag en ny bil – som jag hade i ca 10 år. Den var alltid lite trög att starta – men ej alls så att den någon gång vägrade helt.

  Några dagar innan jag skulle lämna den i utbyte för en nya bil – så fick jag för mig att kolla bruksanvisningen under rubriken ”Start av motorn”.

  Jag upptäckte då att jag aldrig hade startat bilen – som det där fanns begripligt beskrivet. Jag provade att starta rätt – och motorn riktigt ”spritte” av glädje – över att ”bilhusse” äääntligen hade tagit sig i kragen och läst bruksanvisningen.

  Wi var lyckliga tillsammans över detta några få dagar – innan det var dags för en ny ”bilhusse”. Huruvida vederbörande läste instruktionen om hur man startade motorn vet jag ej. 😉

 3. @josef: du ser, du bekräfta själv regeln. Fy vad jag skulle ha retat mig på att jag inte kollat i bruksanvisningen tidigare. Och jag läser inte heller alltid manualen först. Inte om jag tror att jag vet hur man ska göra.

  @h-lady: Tack! det är alltid roligt att göra någon på gott humör.

  @annela: ja, och det är mer regel än undantag. Att de aldrig lär sig.

 4. Jag har lånat storyn till ett kåseri, du får full cred, länk kommer i sinom tid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s