Tidens tant

Det finns kineser överallt och plötsligt kan vanliga svenskar förvandlas till asiater. Det hände igår. Jag hälsade på ett gäng unga damer, som jag aldrig träffat förr. Trodde jag tills jag såg deras oförstående blickar.

När jag i tanken ändrade frisyr på dem och bytte hårfärgen till blonderat och luggen till snedlugg insåg jag mitt misstag. Emily, Jenny och Sara hade doppat håret i samma färgpyts och förvandlats till ljusa brunetter. Allt för att förvirra en tant.

Inte nog med att alla yngre är så förvirrande lika, de är så omöjliga att åldersbestämma. Alla under 35 ser lika gamla ut. Det gjorde de inte när jag var 30. Då var det tanter över 50, som var en enda grå massa.

Förresten var tanter och farbröder kineser för mig på den tiden. Tillsammans. Tanterna förvandlades sakta men säkert till farbröder.

Hemska tanke! För folk under 35 är också jag på väg att uppslukas av den könlösa tantfarbrorkategorin. Och det tjänar ingenting till att spjärna emot. Tiden går och det är bara att marschera med.

Annons

4 reaktioner till “Tidens tant

  1. Jaja, men det finns fördelar. Ingen spanar in en på stranden längre så man kan gå där i allsköns ro och gunga med fläsket utan att någon bryr sig.

  2. Noterade för några år sedan när jag förirrat mig till ett mingel, nån utdelning av nåt pris, att alla mellan 23 och 47 såg likadana ut. Då var det tajta jeans, stövlar, små linnen och hårsvall som gällde. Fattade inte att 23-åringarna ville se ut som sina morsor.

    Undrar över en helt annan sak; när jag som wordpressbloggare kommenterar hos annan wordpressbloggare, som dig typ, så verkar det inte gå att länka från min kommentar till min blogg. Men för dig fungerar det! Hur gör man!

  3. Joho, nu ser jag att det går! Men jag var utloggad. Man måste alltså vara utloggad när man kommenterar för att det ska fungera? Konstigt!

  4. Klockrent inlägg. Vill du följa en intressant blogg om ungdomar som innefattar det vuxna förfasar över lär du ta dig en titt på extraloek.blogg.se lämna gärna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s