Ännu en dag i frk Tjatlunds liv

 • Vaknade vid 02:07 av ett nattvandrade barnbarn, som kröp ner hos farfar. En lättnad för mig och lite störande för Maken.
 • Väckte sängsällskapet när jag ropade på hjälp eftersom en väldigt otrevlig man anföll mig. I drömmen. Störande för övriga, men en lättnad för mig. Att jag vaknade.
 • Vaknade igen 02:49 av nattvandrande man sakta men säkert höll på att ta över min sänghalva. Störande för mig och en successiv lättnad för Maken. bukett
 • Jobb. Roligt och tråkigt.
 • Lämnade Mys kvarglömda borreliapenicillin. En lättnad för mig, men störande för My. Hon hatar Kåvepenin.  
 • Handlade, lagade mat och åt. Mättande men oinspirerat.
 • Diskade och kokade te. Tråkigt men nödvändigt.
 • Skickade blommor till Svåger och Svägerskan. Tungt för dem. Minst sagt.
 • Kokade mer te och upptäckte att Makens fruktte var slut. Störande för honom, en lättnad för mig. Tål inte lukten av de begagnade påsarna.
 • Och under hela dagen har jag ignorerat jag förlovningen. Klarar inte kungahuset och den inbyggda dubbelmoralen.
 • 4 reaktioner till “Ännu en dag i frk Tjatlunds liv

  1. Intressant att höra att du också ropar dig upp ur sömnen. Eftersom trängda lägen, ibland räcker det att det är händerna som är i kläm, lätt framkallar mardrömmar var nattvandrarna ett problem för mig. Särskilt när jag hamnade emellan dem. Det enda som hjälpte var en säng där bara jag fick plats. Och en stark övertygelse om att det var så. Är egentligen imponerad av att jag i så många år lyckades övertyga dem om att 105 cm omöjligt går att dela på.

  2. @annaa: jag försöker ropa allt vad jag orkar, men det blir bara ett löjligt pipande. Nej, jag klarar inte heller nattvandrare. Har aldrig gjort. De egna barnen fick ligga bredvid pappa eller på madrass nedanför sängen. Eftersom fadern enligt utsago ”stacks” så låg de hellre på golvet.
   Barnbarnen favoriserar Maken framför mig. Trots stickandet.

  3. Hej fröken Tjatlund! Kul att hitta dig! Förstår jag det rätt om jag äntligen har stött på ytterligare en mor- eller farförälder? I så fall är det väldigt trevligt och om så inte är fallet är det ganska trevligt ändå. Håller helt och hållet med om detta med de kungliga förlovningarna. GÄSP säger jag. Känns mest privat och trist. Hoppas att jag (vi) slipper betala även för detta elände!

  4. Välkommen hit! Jo, jag är både mormor och farmor. Och när det gäller kungliga bröllop så är det allmänna medel som betalar, vems plånbok det än är som öppnas. Appanaget överstiger kungafamiljens arbetsinsatser många gånger om. Även om man räknar bort omkostnader.

  Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com-logga

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s