Avledning

ss-bananBarn är utmärkta distraktionsmoment. Man tvingas ägna tankar och handlingar åt praktikaliteter i deras sällskap. Som igår då vi gjorde en utflykt i stan som jag spenderat 55 år i och där jag ändå har så mycket ogjort.

Jag har till exempel inte åkt med Saltsjöbanan förrän igår. Det var lite Göteborgskänsla över åkturen; spårbunden trafik ut till havsbad. I DN:s söndagsbilaga var det en blänkare om Saltsjöbadens kallbadhus och det lät mycket mer frestande än vår första tanke, det knökfulla Långholmsbadet. Även om det betydde en dryg halvtimmes resa.

Kallbadhuset var väl värt ett, ja, till och med flera besök. Det tyckte alla inblandade; Svärdotter, Tvåan, Svärson och alla tre barnbarnen. Noa vågade sig på att hoppa från tremetersavsatsen flera gånger och flickorna vispade runt efter bästa förmåga.

Jag badade till och med och jag kan inte erinra mig när jag senast tog ett dopp i Östersjön. Det måste ha varit någon gång tidigt 90-tal.

Kallbadet har tre avdelningar; en herrsidan, damsida och en familjeavdelning. På herr- respektive damsidan kan den som vill sola och bada naken och när jag slapp ifrån en kylande baddräkt var det så mycket enklare och mer frestande att bada. Samtidigt som risken för blåskatarr var så mycket mindre. Något som jag är disponerad för.

2 reaktioner till “Avledning

  1. Östersjön låter ju lite lockande, men textillösa bad är jag inte mycket för, inte bland folk. Tycker det är illa nog att visa sig i baddräkt offentligt. Men man kan alltså ägna sig åt familjebadet påklätt?

  2. Familjebadet är påklätt.
    Jag har inga större problem att bada naken tillsammans med närmaste familjen och heller inte i sällskap där jag inte känner en enda själ. Värre är det med bekanta, då har jag svårt att känna mig avspänd även i badkläder. Jag skulle t ex aldrig komma på idén att basta med arbetskamrater.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s