Trögstartad

Det är inte bara jag som har svårt att komma igång på morgnarna. Hela tillvaron verkar gå i koma nattetid. Till och med tunnelbanesystemet är lite motvilligt före klockan sju.

Först höll jag på att gå in i automatdörrarna vid Zinkens station. Jag var osynlig för avläsaren så jag fick backa ett par steg och börja om för att dörrarna sakta, sakta skulle öppnas.

Spärrvakten satt mycket tillbakalutad med händerna bakom nacken på sin stol i spärren och gjorde ingen notis om att jag sträckte fram åkremsan. Jag fick harkla mig och vifta lite lätt med kupongerna och då lutade han sig nådigt fram och stämplade.

Men inte klickade han på musen för att jag skulle kunna forcera spärren. Nej, han tillhörde säkert de Sammansvurna; spärrvakterna som satt långsamheten i system. Allt för att samla poäng på folk som går rakt in i spärren. Ju större skada desto mer poäng.

Rulltrappan stod stilla men gick igång så fort jag satte foten på plåten framför. Inte så där mjukt och fint utan mera med ett ryck, så att jag höll på att dratta på ändan.

Ropsten 7 min, Mörby 8 min. Jag har aldrig fattat varför tågen alltid kommer parvis. Snälla SL sprid ut dem! Ropsten 3 min och Mörby 8 min känns mycket bättre.

Ner på perrongen kom en mamma med en treåring, som vaknat på fel sida. Han satt och skrek i vagnen.
– Jag vill åka i ett gammalt tåg! Jag vill åka i ett gammalt tåg!

Nu kommer det väldigt sällan gamla tåg. Möjligen i rusningstrafik vintertid, och under sju minuter upprepade det lilla barnet sin önskan. Högljutt. När det nya tåget väl kom in på stationen såg jag till att välja en annan vagn än modern med treåringen.

Vid Slussen tänkte jag på avståndet mellan vagn och plattform och tog ett stort kliv ut genom tågdörrarna. För säkerhets skull.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s