Bara en grej till

Efter förstoppning kommer diarré och efter en helg utan uppdateringar har det stockat sig lite.

Jag är inget fan av Linda Skugge och i lördagens AB överträffade hon sig själv. Tyvärr kan jag inte länka eftersom intervjun är publicerad som en Plusartikel.

LS lyckades få mig fientligt inställd till Alice Bah, den genomkäcka Disneyvärdinnan. Hon som ska få ännu ett toppjobb och minsann inte har någon att tacka för det. Särskilt inte äldre kvinnor. Och där kom Linda Skugge in på veckans ord: leverera. Man måste kunna leverera, annars är man dödens. Och äldre kvinnor är livrädda för 18-åringar för de kan leverera.

Alice Bah höll med och lovade vara hård och kräva lika mycket av andra, som hon krävde av sig själv. För är det något som Alice kan, så är det leveranser.

6 reaktioner till “Bara en grej till

  1. LS har nog inte mycket annat att komma med än att leverera. Vad gäller AB vet jag inte, fast jag har alltid trott att hon är ganska skärpt. Snart är båda två ”äldre kvinnor”, får väl se vad de säger då!

  2. Alice Bah hoppade ju av från TV och började plugga. Hennes första jobb som nyutbildad var så vitt jag minns för Scandia, ett ungdomsprojekt. Det var säkert inget riktigt märkvärdigt jobb men hon fick uppmärksamhet för att hon var just känd. Sen kan man väl säga att hon gjort en ”manlig” karriär. Det ena jobbet i kombination med kändisskapet ger det andra. Precis som i de manliga karriärerna så säger det ingenting om hur de egentligen har skött jobben de lämnar för att tillträda nya.

    Jag har ju inte läst artikeln, men jag trodde verkligen inte att Alice Bah skulle vara så naiv att hon inte tror att hennes kändisskap har haft betydelse för att skjutsa henne in i karriären. Jag minns när hon fick rykte om sig – från media – att hon vara något slags miljöaktivist. Inte hade hon varit i närheten av någon miljöorganisation i någon funktion, men vips fick hon chefsjobb på rättvisemärkningen.

    Vad menar LS att 18-åringar levererar? Är det kvinnliga bloggare hon syftar på, eller vad?

  3. @ullah: Just det, åldrandet rår ingen på och båda kommer att bli 50+. Om de har tur. Mitt jobb fixar ingen 18-åring, heller. Inte utan handledning av en gammal tant.

    @annaa: Jag fattade aldrig vad leveranserna gick ut på. Det liknade mer mumbojumbo. Ungefär som datateknikers redundans. Och handlar det om att prestera något så ger ålder en uthållighet, som ingen 18-åring kan komma upp i.

  4. Jag uppskattar den leveransen. Men man blir aldrig för gammal för att bry sig. Jag brukar läsa Skugge bara för att jaga upp mig lite lagom mycket. Det piggar upp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s