Tom i bollen

Man kan inte bli annat efter att ha varit förvisad till ett konferensrum dagarna i ända. Tre olycksfåglar som inte haft vett att ta semester vecka 28-31, som alla andra. Sitta och försöka förstå en virrig beskrivning på vad vi ska åstadkomma och få ned det på begriplig svenska.

Våra nya ägare har dessutom krav på att allt dokumenteras på engelska. Och allt skulle ha varit klart i förrgår.

Då är barn mycket roligare att ha att göra med. Igår gick en tjej framför My och mig med bestämda steg på parkvägen. De 15 cm höga klackarna slog mot asfalten.
– Farmor, kan man göra sig illa när man går i klackskor?
– Jo, det är nog värre om man trampar snett i höga klackar än i låga. Då kan man vricka foten rejält.
– Men varför använder folk klackskor. Om det är farligare.

I natt sov barnen hos oss så jag åkte kommunalt med dem till fritids/dagis. Och jag har inte haft en tanke på att det kostar för en sjuåring. Busschaffisen undrade över barnens ålder och jag svarade ”sex och sju”.
– Sjuåringen måste ha biljett.

Så då fick hon makulera två kuponger till för två ynka stationer. När vi satte oss längst bak och jag sa att jag inte har tänkt på att jag ska betala för Noa viskade han till mig.
– Vi brukar fuska. Mamma säger att vi är fem och sex.

Min ursäkt är att vi brukar oftast åka på helgerna och då får även sjuåringar åka gratis. Min i morgon köper jag en barnremsa.

4 reaktioner till “Tom i bollen

 1. ha ha klackskor… jag som alltid går i fotriktiga skor och sockor hade inte en tanke på att kolla maskor på strumpan. Båda strumporna hade masksläpp då jag för dagen var iklädd klackskor och svarta strumpor.

 2. Det är förenat med livsfara att ha högklackat, åtminstone för mig, å andra sidan kan jag stuka fötterna bärandes lågskor så det är hugget som stucket 🙂

  Det är i min åsikt hutlöst att behöva betala biljett för sjuåringar, det ska vara gratis för barn upp till tretton tycker jag! Barn ska enligt många ställen : inte synas, men när det gäller att ta betalt, då syns dem ordentligt.

  Hade tänkt göra en kul utflykt med Herrarna för ett tag sedan på Havsbadet, de har gjort en tillbyggnad som kallas för skeppet och där får barn leka gratis men bredvid finns en jätterolig lekyta med allehanda aktiviteter och DÄR kostar det. 90:-/barn+vuxen(90) Vansinne säger jag!

  Ha det gott vännen och sköt om dig
  Kram

 3. @maj: speciellt som man plötsligt får ta på sig en massa olika hattar och ta på sig uppgifter som normalt sköts av andra.

  @helena: jag tror att småtjejer kallar högklackat för klackskor för att det låter när man går i dem.

  @ika: när jag var i åldern för att orka öva mig på att trippa fram i höga klackar, så var det inte modernt. Man skulle ha foträta skor och näbbstövlar. Så jag kan inte heller konsten.

  Jag förstår att ensamstående föräldrar fuskar och låter sjuåringar planka på bussen. Det finns folk här i stan som har barnvagn till barn som är hur stora som helst bara för att själva också ska kunna åka gratis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s