Idag retar jag mig på …

Dagis
Jag förstår att man inte kan hålla alla dagis öppna under semestertider. Dels är det inte full beläggning eftersom barn reser bort och dels behöver personalen semester. Då begriper jag att man stänger vissa enheter och koncentrerar verksamheten till olika sommardagis. Jag är till och med så förstående att man alternerar lokaliteten för det öppna daghemmet år från år.

Men vad jag inte begriper är varför man kortar ner öppettiderna. Så här stod det bl a på lappen från Mys dagis. I Comic Sans Serif.

Med hänsyn till barnens säkerhet och förskolans pedagogiska innehåll är våra öppettider 8.00-17.00 under vecka 29, 30 och 31.

Men var finns hänsynen till ensamstående föräldrars arbetstid? Inte ens om arbetsplatsen ligger nästgårds kan man jobba heltid. Uppfyller verkligen kommunen sina åtaganden och kommer avgiften att reduceras?

Jobbet
Idag hade vi första mötet med Myndigheten inför det nya projektet. Med på mötet var även folk från köparnas organisation. Det kändes ganska nedslående. Inte från Myndighetens sida, utan från nya ägarna.

Det är uppenbart att de redan dragit upp riktlinjer för den framtida verksamheten och det känns som vår utvecklingsavdelning kommer att få sitta på avbytarbänk. Om ens det. Det är Gubbsen i Houston som håller i trådarna och får de svenska marionetterna att sprattla.

Imorgon ska Höjdarna hålla storinfo, men jag tror att de bara kommer att hänvisa till Nya Organisationsplanen. Den med stort N och O, som kommer att lanseras i september.

Maken
Han orkar inte höra mitt jobbgnäll och jag ser att han är en hårsmån från ”Vad var det jag sa. Jobbet har betytt alldeles för mycket för dig. Fattar du inte hur utbytbar du är för dem?”

Jag kräver lite tyck synd om och deltagande. Åtminstone från närståendes sida.

5 reaktioner till “Idag retar jag mig på …

 1. Du kan få lite tyck synd om och deltagande från mig, även om jag inte har en aning om vad det egentligen handlar om. Men lite medkänsla kan jag bju på! 🙂

 2. Jag håller faktiskt med om att i den oroliga situation du är i så borde du få sympati och stöttning istället för något annat. Några ”vad vad det jag sa” är verkligen inte på sin plats. Det handlar om dig nu, inte om vem som hade rätt.

 3. Förstår verkligen inte var varken säkerheten eller det pedagogiska innehållet kommer in. Jag blir så förbannad på sånt där. När man skär ned på omsorg och service och måste ge det en positiv förklaring. Minns ett upprört möte med stadsdelspolitiker en gång där en fritidspersonal läste lusen av politiker med ungefär orden; ”Kan ni för helvete inte säga att ni är ledsna! Kan ni inte säga för barnen skull, för föräldrarnas skull och för vår skull att ni är ledsna att ni måste skära ned! Måste ni ständigt slänga i ansiktet på oss allihop att allt ska bli så jävla bra! Förklara nu vad det är som ska bli så bra när föräldrarna måste stressa mer för att hinna hämta, vara oroliga för att barnen inte får bra omsorg, när barnen måste vara i större grupper färre timmar och när jag som personal måste göra mer jobb på samma tid och ta hand om fler barn! Förklara NU!” Hon lyckades, den kära Vera, att få en s-politiker att nästan falla i gråt. ”Jag önskar jag kunde, jag önskar jag kunde, men jag kan inte förklara…” mumlade han.

  Ursäkta utvikning men jag blir så jäkla arg!

  För övrigt håller jag med om att ska man ha äkta män till något så är det att lyssna på jobbgnäll.

 4. Dagis och semester är ett otyg. När man är arbetslös kan man om man har otur bli utan a-kassa eftersom dagis stänger hela juli och man måste ha ordnad barnomsorg för att få a-kassan. Jag vet inte hur någon kan tro att ”alla” fortfarande tar semester under den sk. industrisemestern.

 5. @barbro B: tackar! jag suger i mig.

  @maj: med tanke på allt gnäll jag hört om jobbiga hyresgäster borde jag få lite tillbaka.

  @annaa: det känns som kommunen har glömt sin affärsidé. Betjäna innevånarna.

  @evis: moment 22 råder och de som jobbar, jobbar inte 9 till 4 heller. Som kommunen tycks tro.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s