Sommar, dans och folkparker

Jag är bra på att passa tider förutsatt att jag kommer ihåg dem. I måndags missade jag till exempel mammografin för att jag inte fått in tiden i min outlookkalender eller i mobilen. Så är det; jag behöver påminnelser. Hela tiden.

Det gör att jag sällan kan följa serier på tv. Lyckas jag med det beror det på att programmen går på samma tid och samma veckodag. Då sköter digitalboxen jobbet. Så nu kan jag se den utmärkta serien Krig & Fred. Attans, vilka vackra klädkreationer man får se damerna svassa runt i.

Igår presenterades årets sommarpratare, men sommarprogrammen har jag också lite svårt att pricka in. Dels för att jag glömmer bort tiden och kommer jag ihåg den, så kan man ge sig på att det är ett möte inprickat just när man vill lyssna.

Därför är jag glad över SR:s lyssningstjänst i efterhand. Förra året nyttjade jag den flitigt. I år tänker jag använda den igen för Ingvar Kamprad, Hanna Hellquist, Hans Alfredsson, Cecilia Frode, Peter Englund och Morgan Alling.

Kommentarerna till sommarpratarna får mig att känna mig gammal. Som den i dn:
”Varför Hans Alfredson hela 15 gånger… han är faktiskt inte så himla intressant – eller rolig.”

Så är det; humor är färskvara. Det som var roligt för 30 år sedan skrattar man inte åt idag. Men att påstå att Hans Alfredsson är ointressant, är att ta i. Tycker jag.

Annons

6 reaktioner till “Sommar, dans och folkparker

  1. Dem har jag också prickat in, samt Alex Schulman och Bodil Malmsten. Säkerligen blir det en hel del andra också. Det är fint att sitta sent på kvällen och lyssna.

  2. @rutan: jag brukar provlyssna lite på alla möjliga. Blir det för trist eller konstig musik är det bara att stänga av. Ibland kan man göra riktiga fynd, som Lars Winnerbäck härom året.

  3. Jag ser också fram emot sommarpratarna. Ibland blir det så bra att jag blir helt fångad. Förra sommaren (tror jag) lyssnade jag till någon skådespelare som berättade hur han försökte få kontakt med sin förlorade pappa. Det var ett sån’t program som jag fastnade i.

  4. Skådisen som försökte (och lyckades) spåra sin pappa i Italien var Michael Nyqvist. Ett mycket bra sommarprogram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s