Klirr

Fy faan, vad dom va dåliga! Studenterna som hinkat bubbel hela förmiddagen och vinglade runt i Globens centrum under luchen. Regnet drev dem inomhus i väntan på utspringet på Restaurangskolan.

Det var länge sedan vi hade någon egen student i vår närhet. Men på tisdag ska vi uppvakta en , som gått elektrikerprogrammet. Och vad ger man då en 19-årig gosse?

En lunchkamrat hade fått raka besked från sin brorsdotter: Pengar! Och inget annat. Men det tänkte faster ge sjutton i. Vad som helst utom pengar, tyckte hon. Det ska vara en minnessak. Inte några anonyma femhundringar, som bara rinner iväg på struntsaker.

Jag lutar nog i alla fall åt pengar. Vi slipper undan utan några större funderingar och varför riskera att kasta bort pengar på något mottagaren helst vill glömma. Då är det bättre att han får kladda bort slantarna efter eget huvud.

6 reaktioner till “Klirr

 1. När jag var 14 år fick jag, av min äldsta syrra, en blomvas med mitt namn och årtalet ingraverat. Det tyckte jag var en otroligt kass present. Då. Det är få saker jag har idag som jag är så glad över som den vasen. Så ibland tycker jag man ska strunta i vad andra vill.

 2. @maj: jo, man ändrar nog inställning med tiden. När Tvåan skulle gifta sig ville de bara bjuda sina kompisar. Vi insisterade på släkt och vänner till familjen. Idag är de glada att de inte fick sin vilja igenom. De flesta, som de tänkt bjuda är inte deras kompisar nu.

 3. Nja, jag är starkt tveksam till sk minnessaker. Här har barnen inte ens samlat husgeråd och inte heller pådyvlats några sådana prylar. Vi är mycket tacksamma för det eftersom två av två hittills har dragit utomlands med lätt bagage direkt efter gymnasiet och jag inte har någon chans att ta hand om saker när vi flyttar till mindre.

  Båda fick smycken. Äldsta fick byteskvitto på ett armband och blev jättelycklig när man i butiken sa att det var så nyköpt så hon kunde få pengarna tillbaka. Svisch ned i plånboken. Mellan behåller dock sina örhängen. Båda har också fått arvesmycken, det förvånar mig inte om Äldsta säljer både guldhjärtat och kedjan efter mormor.

 4. @annaa: och vad kan en elektriker vilja ha i smyckesväg? Och husgeråd; jag är skeptisk. Min Syrra skaffade en brudkista när hon var 16 och började spara saker i den och inte har hon gift sig ännu.

 5. Skall ge en husmorspraktika till min gudson som springer ut på tisdag. Han har inte möjlighet att fly hemmet ännu på ett tag fastän han vill. Vet att han ligger i hårdträning med att lära sig sy i knappar o dyl så lite tips på hur man har hushålle (som Lotta sa) tror jag han inte har något emot.

  Såg också att Jamie Oliver kommit med en bok om hur man lagar mat från grunden. Det kan bli den boken också om den klarar en skärrskådning.

  Lägger förresten alltid med kvitto om jag ger böcker till denna målgrupp.

 6. Jag brukar också lägga med kvitto. Själv hade jag väldig nytta av Vår kokbok när jag flyttade hemifrån. Där stod det tom hur man kokar ägg. Fast Olivers bok är nog hetare i den åldergruppen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s