Plotter

När jag inte får sova ordentligt fungerar inte hjärnan riktigt som den ska. Koncentrationsförmågan lämnar helt enkelt mycket övrigt att önska. Mentalt har jag påbörjat ett tiotal blogginlägg utan att komma till skott.

Först tänkte jag skriva om lördagens middag med Svärdotter och barnbarn på Thaibåten vid Hammarbykanalen. Läget får betyg 5; vid vatten i kvällssol och på gångavstånd från Skånegatan. Men maten är knappt värd en tvåa. Vår lilla kiosk slår dem med hästlängder.

Nästa tema var kvar i stan en långhelg. Men vi brukar vara hemma långhelger som Påsk, Pingst och Midsommar, so why bother? Jag lovar att återkomma när vi åker bort istället.

Söndagen lekte vi Stockholmsturister och satt i solen på serveringen vid Zinkens Vandrarhem och läste hela eftermiddagen. Jag plöjde igenom Q & A, förlagan till filmen Slumdog Millionaire.

Igår och inatt hade vi Noa och My här. De sov över eftersom det var sista chansen innan vi åker på semester. Noa fastnade direkt för upplägget i boken om den indiske 18-åringen som vann första priset i Vem vill bli miljonär, trots att han aldrig gått i skolan och ville höra alla frågor och hur han kunde känna till svaren. Så jag fick göra skäl för mitt namn.

När det var dags för sänggående för de små liven, var de hungriga, törstiga, kissnödiga, hade ont i benen, var svettiga och/eller frös. Den ena ville ha tänt i hallen, den andra släckt. Fönstret skulle vara öppet och det skulle vara stängt. Ända fram tills klockan var 23.

Min hjärna är antagligen för gammal för sånt. Därav alla röriga tankar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s