Rättvisa

Egentligen kan man skippa rättssystemet. Åtminstone när det gäller medialt uppmärksammade brott. En grupp på 1200 personer, eller vad en statistiskt försvarbar storlek är, skulle kunna ge sitt utlåtande i en folkomröstning. Billigt dessutom; inga förkunskaper eller utbildning behövs.

Då skulle t ex gärningsmännen i Lindomefallet dömas till mord. ”Jamen, hallå! Spelar roll om de skyller på varandra? Någon har ju gjort det. Lagar och andra spetsfundigheter skiter vi högaktningsfullt i.” Och hur skulle en liknande grupp döma Annika Deasy Östberg?

Oj, vad bloggare har åsikter om att hon ska förflyttas till svenskt fängelse. Redan det efternamn skribenten väljer, avslöjar var sympatierna ligger. Deasy = negativ, Östberg förmodligen positiv till händelseutvecklingen.

Pressen har kört väldigt många tyck-synd-om-reportage under årens lopp, så jag är lite förvånad över att så många år negativa. Även om det verkar bero på att de är rädda om sina skattepengar och inte tycker att hon är tillräckligt svensk.

Själv tycker jag att 28 år räcker. Vilken svensk domstol skulle döma ett strängare straff ? Även om gärningsmannen vore utländsk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s