Lysande utsikter

Där låg det på hallmattan, det efterlängtade kuvertet från Skatteverket. I år var det Maken som fick det första brevet. Det stora, med broschyren som damp ner för över en vecka sedan och gav besked om att han får tillbaka dryga tusenlappen.

Men jag är ännu värre, jag kommer att få tretusensexhundranio kronor in på mitt konto! Så mycket har jag aldrig fått tillbaka på skatten. I själva verket har jag väldigt sällan fått tillbaka. Vanligtvis brukar Maken få tillbaka 1200 och jag behöva betala ungefär samma summa. Och då kvittar vi helt enkelt oss emellan.

Nu kan vi kanske slå till med ett nytt kolfilter till köksfläkten. Det luktar alldeles för mycket pannkaksflott när man kör den. Eller måla om köksluckorna. Om någon bara kunde få ändan ur vagnen och fixa till skåpet ovanför mikron. Eller tapetsera om i barnkammarkontoret. Världen är plötsligt full av möjligheter.

3 reaktioner till “Lysande utsikter

  1. Det är aldrig för sent att ge upp. Kyckling rensar tarmarna (och lite mer)! Fyrfältare är sällan fel, skatt är sällan rätt! Spisfläkt är…..

  2. @L: när skatten går åt andra hållet, dvs mitt känns det bara bra.

    @rutan: tur att det bara är en gång om året, så att man inte blir bortskämd. Och tur att det inte är oftare, med tanke på att jag nästan alltid brukar vara skyldig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s