Harmlöst

Igår fick jag tillbaka två av min barndoms somrar. Bara genom ett telefonsamtal. Jag har gått och trott att mamma och styvpappan var gifta i sex år. Nu säger Syrran att det bara var fem. Att jag var 10 år vid skilsmässan. Jobbigt nog tror jag att hon har rätt

Det förklarar ett par kollosomrar som jag inte riktigt fick plats med på tidsskalan. Om jag inte klämde i dem ihop med något annat sommarminne. En konsekvens är t ex att det jag skrev i inlägget om sommaren 1963 egentligen utspelade sig 1962.

Sen gav Syrran mig ett ytterligare skäl att titta på Robinson. En av deltagarna är dotter till en bekant från uppväxttiden. Om jag inte minns fel hade Brorsan under en period ihop det med hennes mamma.

4 reaktioner till “Harmlöst

  1. Det är alltid jobbigt när syrran har rätt och man själv upptäcker att man har fel. Av någon konstig anledning är det jobbigare om det handlar om olika uppfattningar om något som egentligen inte är viktigt.

  2. @fia: speciellt om Syrran är en besserwisser i kubik. Värre än jag. Nu är jag i och för sig glad i det här fallet eftersom jag inte fick ihop det hela själv. Samtidigt som jag blev förvånad över att jag måste ha läst Anne på Grönnkulla-serien betydligt tidigare än jag trodde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s