För mycket

Förkylning i förening med försovning fick mig att förbruka några förköpskuponger från SL. Och när jag satt där och skumpade i bussen undrade jag: Varför har somliga blåa bussmodeller en strykbräda längst fram på främre barnvagnsplatsen?

buss-4

Eller vad förklaringen till schabraket?

8 reaktioner till “För mycket

  1. @evis & ullah: men då fattar jag inte varför ”grinden” sitt fast framför störtskyddet.

    @annela: Ingen dum idé. Men strykjärnet då? Var stoppar man in kontakten? Och hur får man plats att fälla upp brädan? Speciellt när evis och ullahs rullstolar står i vägen?

    @gubben: och för 30 år sedan fanns inte 4:an. Då var det röda 54:an som rullade istället och den saknade garanterat strykbräda.

  2. Jag tror att man skall vika fram ”grinden” på något sätt. Jag har aldrig sett den användas, men det finns liknande strykbord på en del bussar här i Göteborg och jag vill minnas att jag sett någon text om att det är för rullstolar.

  3. Jäpp, det har något med rullstolar att göra.

    Men jag ser inget schabrak! Tjatis, du som är vän av god språkordning borde väl veta att ett schabrak är ett hästtäcke och ordet därför bara bör användas om saker som liknar sådana. Möjligtvis kan man tänka sig att man tog av själva överdraget från brädan och drog detta över en mycket liten häst. Ja, jag gissar att det är så du tänkt, schabrak som schabrak, bara hästen är med.

  4. @annaa: uppläxad IGEN! Nej, jag visste faktiskt inte att det handlade om hästtäcke. För mig var det mera något stort och tygklätt. Men å andra sidan visste jag inte heller vad byline var på svd:s högskoleprov. Det går bara utför …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s