Fripassageraren

Jag fick tag på Lillsyrran och Svågern igår kväll. De var nöjda med läkaren i Köln. Han kunde ingjuta lite hopp och menade att han behandlat patienter med samma diagnos med framgång. Inte 100 %-ig, men uppskattningsvis till 50 %.

Läkaren ville inte säga cancer; han föredrog ordet parasit och hade för avsikt att göra miljön så ogästvänlig som möjligt för inkräktaren. Så att den skulle flytta frivilligt. Det känns lite som att sätta en trevligare etikett på något riktigt obehagligt. Men om det känns bättre, så må det vara hänt.

Kuren Svågern fick, innehöll ozon och magnesium. Jag fattade inte riktigt hur det gick till, men det var behandlingar varje förmiddag i sex dagar. Dessutom ingick annat som skulle stärka immunförsvaret. Medicin som han ska fortsätta med.

Huddinge hade utmärkt sig och skickat en bokning för magnetröntgen med tid måndag kl 10. Brevet postades på fredagen och posten levererade det på tisdagen. Hur kan man tro att det ens finns en gnutta chans att patienter kan få brevet i tid? Hur många får sin post före kl 9?

Svågern fick en annan tid och det ska bli intressant att höra vad en ny röntgen visar. Om man nu redovisar det.

3 reaktioner till “Fripassageraren

  1. Posten kan man alltid lita på….. eller?
    Fripassagerare och parasit… bra ord tycker jag för det är precis vad det är. Håller tummar m.m. för svågern.

  2. Vi skulle byta elmätare. På morgonen när de kom var ingen hemma, eftersom informationen om bytet anlände samma dag i posten kl. 13.
    Bra mycket värre när det gäller en kallelse till ett sjukhus förstås. Om det är så kort varsel, kan de inte kalla via telefon, e-mail eller sms då???

  3. @h-lady: Jag vet inte vad posten garanterar nu för tiden, men det känns lite väl optimistiskt att tro att en dags varsel räcker.

    @ullah: Man undrar hur de tänker. På mitt jobb räknar vi med att ett brev tar två dagar. Inte alltid för att posten inte levererar rätt dag, utan för att de gör det sent eller att mottagaren inte är hemma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s