Jet lag

Det är något fel. Min kropp har tagit ut sommartiden en vecka för tidigt i år. Både igår och idag vaknade jag runt halv fem. Alldeles för tidigt och utan att kunna somna om. Det var lika bra att ta sig till jobbet, så nu har jag varit här sen kl 7. En timme tidigare än vanligt.

Sånt straffar sig. Nu är jag aptrött och huvudvärken kommer krypande. Dessutom är det svinkallt och jag har verkligen ingen lust att promenera hem.

Och jag ringer och ringer till Lillsyrran utan framgång. Det är hela tiden upptaget. Alla vill förmodligen höra hur det gick hos läkaren i Tyskland. Det vill jag också göra. Plus veta vad de har för kontonummer.

Lillsyrran och Svågern har egentligen inte ekonomiskt utrymme vare sig för Tysklandsresor eller osubventionerade läkarbehandlingar. Man kommer inte långt på 1,75 undersköterskelön. Speciellt om man inte har så många tjänsteår i bagaget.

Jag fick just mitt lönebesked på mejlen, med den nätta lilla årsbonusen; 57 % av en månadslön som extra påslag. Och jag vet flera ställen där extra pengar kan underlätta.

2 reaktioner till “Jet lag

  1. @helena: nej, någon rättvisa finns det knappt. Möjligen lite konsekvenser typ sådd och skörd. Men inte ens där är man riktigt säker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s