Söndagssysslor

Det är inte klokt vad hemmet sunkar till sig, när ingen har tid att styra upp det hela. Förra helgen var vi borta, så tvätt och städning fick ligga i träda. Igår vad det fullt upp med annat och på kvällen var vi bortbjudna.

Och det är inte klokt vad snabbt det går att straighta upp det hela om man ger sig den på saken. Det tog oss 2 * 2 timmar att få hemmet presentabelt igen. Och det inkluderade putsning av tre fönster mot Hornsgatan (på tiden) och rengöring av spisvreden (också det på tiden).

Konstiga saker kom fram. Under duschkabinen t ex låg två tandborstar, en kam och en tvättlapp. Under ena soffan låg en champagnekork och under den andra en nötknäppare. Plus en massa mattludd.

Alla golv är torkade och ovansidan på spisfläkten är nyklippt. I den lågt stående vårsolen upptäckte jag att den var riktigt långhårig.

Tvätten är sorterad i högar och nu rullar maskin tre av sju. Så tar jag en välförtjänt kombinerad blogg- och tepaus!

2 reaktioner till “Söndagssysslor

  1. Usch jag kommer aldrig ikapp i hemmet. Det är skönt för självbilden att de har börjat visa Rent hus igen. Jag älskade även det där BBC-programmet som hjälpte olika människor som inte kunde slänga saker.

  2. @tfn: jag tror att just syftet med den där typen av program är att gemene halvstökige man, ska kunna få känslan: men så fet är jag inte/så skitigt är det i alla fall inte hemma hos oss/vi rensade faktiskt på vinden förra våren …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s