Resumé

Svärdottern har tagit barnbarnen på en tripp till Aten över helgen, för att fira en farfars 80-årsdag. En farfar, som inte är hennes utan henne storebrors och hon har inte ens träffat den gamle mannen tidigare. Men jag förstår henne. Idag är det precis ett år sedan Trean dog och hon kände behov av distraktion just den här helgen.

Förra våren blev kaotisk och jag kan knappt komma ihåg hur vi tog oss igenom de första månaderna. Med begravning, utredningar och annat. Under sommaren var det mycket cyklande fram och tillbaka; hämta och lämna på dagis. Så här i efterhand känns det som det var allt det pratiska som höll oss igång.

Under hösten kändes det som saker och ting började normaliseras. Svärdottern återupptog sina studier och vi hade barnen varannan helg. I november ordnade sig bostadsfrågan för familjen och därmed förbättrades ekonomin något. Och i december flyttade de in på Skånegatan.

December kändes också lite ångestladdad. Inte så mycket för oss, men Svärdottern drog iväg till värmen. Ett sätt att fly julhysterin och slippa kravet på ett puttenuttigt familjeliv. Samma sak nu till påsken. Den 21 mars förra året var långfredag, så det blir lite dubbla årsdagar på det sättet.

Nu börjar Ollenojan lätta lite för vår del. Skräcken över att få ett paniktelefonsamtal mitt i natten. Ett samtal, som man visste innehöll dåliga nyheter. Under årens lopp har det varit några sådana, som vänt upp och ner på det mesta. Och det har varit Trean, som varit pappa till paniken.

Men jag tror och hoppas att det dröjer innan någon ringer oss i ett ärende av det slag vi fick klockan 21:15 fredagen den 21 mars 2008.

3 reaktioner till “Resumé

  1. De första årens årsdagar är tunga. Med tiden klingar det av men man minns nog för alltid datum och klockslag för det telefonsamtal som förändrade ens värld.

  2. @fia: nej, det önskar man verklgien inte att någon skulle behöva få. Inte ens några peronliga fiender, om man hade några.

    @tant: absolut, speciellt en dag som man gått igenom om och om igen. Både i tanke och i ord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s