Kommer och går

Bloggvärlden är inte oväntat lite, som verkliga livet. Man springer på bloggare lite då och då och följer med i deras liv en stund. Bara för att få annat och andra att intressera sig för. Så har det varit för mig och även för dem som sprungit på mig. Läsare, och då menare jag sådana som kommenterat, har kommit och gått. Och samma här; jag har följt vissa för att sen tappa bort dem

I kväll tänkte jag vara lite nostalgisk och backa till 2006, då bloggvärlden, som jag uppfattade, ännu inte hade övertagits av åsiktsmaskinerna och modebloggarna. Då hängde jag på och prövade mina berättarvingar jag Skrivarcirkeln (se kategorier) utan större succé, mer än att det gav mig insikten att andra gjorde det så mycket bättre. Men vad hände övriga deltagare?

Somliga finns kvar, några har glesat ut sina blogginlägg mer och mer, andra har bytt bloggadress och somliga har lagt ner verksamheten helt av olika orsaker. Mest förvånad blev jag över upptäckten att Mette i Malmö inte längre finns. Sist jag läste hennes blogg var hon väldigt bekymrad över sin pappa och hans hälsa. När jag bläddrade tillbaka kände jag igen inläggen från i höstas.

 

Så är det. Det föds människor hela tiden. Och dör också människor, sorgligt nog. Jag kände inte Mette, men jag röstade på henne, flera gånger, i en novelltävling på nätet. Vad det nu har för värde? Men hon skrev många underhållande och halsbrytande inlägg och det är tråkig att hon inte finns kvar. Speciellt för hennes närmaste.

Annons

4 reaktioner till “Kommer och går

  1. Men å så sorgligt!
    Samtidigt kan man tillägga; en bloggare där man i alla fall fick en förklaring till försvinnandet! Jag undrar ofta varför somliga bara försvinner. Och sitter där och gissar och konspirerar med mig själv. Kommer till slutsatser som att någon till slut tvingades inse att jag var både miljöaktivist och sosse och bara inte kunde stå ut med tanken längre. Och sånt.

  2. Ibland funderar jag på att försvinna själv. Ungefär som när man var liten och tänkte ”Om jag var död, då skulle de minsann bli ledsna”.

  3. Nej, försvinn inte. Jag har just upptäckt dig och flera andra intressanta bloggare, d.v.s sådana som är lite äldre och inte bara skriver om mode, fester och dyl. Så länge du har bloggat, jag visste inte att företeelsen funnits så många år, själv är jag nybörjare i den här världen.

  4. @barbroS: Välkommen hit!
    Det har blivit några inlägg under åren. Ändå är jag ingen verklig veteran i sammanhanget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s